Автор Тема: Сучасний збалансований смартфон  (Прочитано 8738 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

Offline Nehai

• Don't buy a rifle, own a MAUSER.
  • Global Moderator
  • Эксперт
  • Розташування: Київ - Бровари - Шостка
Re: Сучасний збалансований смартфон
« Reply #50 : 19 Лютого 2025, 10:30:17 »
З обновкою!
Буде дуже добре, якщо відпишетесь про враження через деякий час.

Моя доця купила собі Samsung S24+. Користується вже пару місяців, повністю задоволена.
Казала, що ретельно розбиралась саме у Самсунгах... За її словами варто брати лише серію S, або S+. Про S23-24FE  казала, що то сильно здешевлена версія S-ки, брати їх не варто ні в якому разі. Про версію A50 казала, що "так собі, але краще вже цей, аніж S24FE бо дешевше, останній грошей своїх не вартий".
В Моторолах не розбиралась.
Я S24+ вважаю задорогим (900€  {^shock}), S24 - малий екран для мене, тому Motorola Edge 50 все ще мій пріоритет  8-). Але поки покупку відклав, бо Mi Max 3 ж працює {sm}. Хоч і буває акумулятор до вечора не доживає із моїм 8-10 годинним спогляданням (точніше прослуховуванням) Ютьюбу у майстерні.
Москаля ху@ч в голову! Господь відділить агнців від козліщ.
Nehai's stabwood&bone
Сергій Одіяненко in Fasebook

Offline Buzzer

• Бывалый
  • Розташування: Kiev
« Reply #51 : 19 Лютого 2025, 10:52:26 »
Дякую!
Звісно, відпишусь пізніше.

Offline Leo Lexx

• Moderator
  • Эксперт
  • Розташування: Київ
  • Ми,українці, народ роботячий...
« Reply #52 : 19 Лютого 2025, 19:29:13 »
немає журналу викликів (при її роботі це важливо) , дуже геморне видалення непотрібного контакту,дуже геморно ввести новий контакт (робиш набагато більше рухів ніж на Самсунгі), дуже геморно поставити улюблену мелодію на виклик мобільного, окрему мелодію на Телеграм, на Вайбер щоб відрізняти їх за мелодіями.
{_07} {_07} {_07} все це є і все елементарно просто... просто треба щоб хтось один раз показав {tnx} {con} (__3)

Offline Buzzer

• Бывалый
« Reply #53 : 07 Березня 2025, 15:47:39 »
Вітаю шановне товариство!

Як і обіцяв, поділюсь враженнями від користування Motorola Edge 50 Neo.
Ну, що сказати. Враження найкращі, телефон цілком виправдав мої очікування. "Чистий" Андроїд (у перший же день оновився до Андроїд 15). До речі, Моторола обіцяє для цієї моделі 5 (!!!) років офіційної підтримки (мається на увазі оновлення ПЗ). Телефон шустрий, екран яскравий, кольори насичені. Камери - мене особисто цілком влаштовують. Автономність на рівні (хоч і ємність акума трохи меньша, ніж у інших моделей, 4310 мА*г). Заряджаю раз на добу, мені вистачає при середньому режимі користування (месенджери, дзвінки, веб, ігри), при тому, що зараз в налаштуваннях увімкнув обмеження зарядки до 80%. Що ще сказати. VoLTE, VoWiFi від Водафон працюють, eSIM Лайфа також активувалась без проблем. Розмовні динамік/мікрофон - ОК, я співрозмовників чую гарно, мене також. Єдине що при відтворенні музики через зовнішні динаміки - можливо, комусь буде не вистачати гучності. Порівняв з Edge 50 Fusion дружини - той помітно гучніший.
А в цілому - Моторола приємно вразила. Характеристики можете подивитись самі, кому цікаво, але у цьому ціновому діапазоні конкурентів напевно немає (китайців не розглядаю).
Якщо цікавлять якісь конкретні питання - з радістю відповім.
 =)

Offline Nehai

• Global Moderator
  • Эксперт
« Reply #54 : 08 Березня 2025, 17:55:28 »
Є питання  8-).
1. Ваш Neo 8/256 чи 12/512?
Те ж питання стосовно Fusion.
2. Як з якістю зв'язку та інтернету у обох, Edge 50 Neo та Fusion?
По Києву, звісно, навряд чи вони будуть... Цікавить саме не дуже хороші умови: в з/бетонних "коробках", за містом "в єбенях" і т.д.
Для мене це актуально.
3. При підключенні до інтернету через WiFi проблеми якісь є, типу слаба швидкість, мала дальність, "відпадання" від точки доступу?
4. Ну і як з автономністю у Edge 50 Fusion? Там аккум більший, але і екран більший аніж у Neo...

Наперед дякую! {tnx}

PS. Я Лайф свій "заглушив" - перестав оплачувати. Бо плющить мене оплачувати три пакети, загальною сумою під 900 грн. Лишив Київстар та Водафон. Перший номер у мене з 2006-го, а другий взагалі із 2003-го.
Із власних спостережень стосовно ефірного інтернету: у мене у майстерні (сталеві ворота та з/бетонний дах) Водафон дає найкращу якість мережі, практично ідеальну навіть для потокового відео. Київстар трохи гірше, сайти буває довго відкриваються, відео з Ютьюбу буває висне. Хоч "палкомір" на панелі у Київстар показує всі 5 "палок", а у Водафона 3-4. У Лайфа інтернет був в цих умовах найгіршим.
Приблизно те саме у мене вдома (8-й поверх 15-поверхового будинку із несучим стінами з силікатної цегли).
По місту, правда, в усіх трьох проблем не спостерігалось.
То все для Xiaomi Mi Max 3. На Poco M3 всі параметри прийому трошечки гірші.
Nehai's stabwood&bone

Offline Buzzer

• Бывалый
« Reply #55 : 10 Березня 2025, 09:31:33 »
Вітаю!
По питанням Nehai:
1. Обидва 8/256.
2. Ну, цими телефонами користуємось не так давно, в "екстремальних" умовах перевірити ще не доводилось, але скажу так: у обох Моторол якість зв'язку/моб. інтернету значно краща, ніж була у "попередників" (Samsung Galaxy A40 у мене та Redmi Note 8T у дружини). У мене вдома, у панельному "хрущі" на 1 поверсі з цим завжди була проблема. Щоб нормально поспілкуватись, треба було підійти до вікна. Те ж саме, щоб спіймати 4G. Коли перейшов на Моторолу - стабільно тримає 4G майже по всій квартирі, і розмовляти можна нормально. Але коли почав користуватись VoWiFi - ця проблема взагалі стала не актуальна.
3. Не спостерігалось жодного разу, у різних локаціях.
4. Fusion-ом користується дружина, у неї в основному такий режим: зранку телефон заряджений на 80%, по дорозі на роботу - соцмережі/месенджери/новини, потім протягом дня - слухає аудиокниги онлайн (WiFi) через Bluetooth-навушники, +дзвінки (не дуже багато), по дорозі додому - знову соцмережі/месенджери/новини. Коли приходить додому увечері - залишок заряду біля 40%, яких їй вистачає на вечір домашнього користування. Якось так.
P.S. Коли читав/дивився огляди Моторол - у декількох джерел зустрічав таку інформацію, що не дивлячись на меньшу ємність акума, Neo вийшов більш автономний, ніж Fusion.
 =)

Offline Nehai

• Global Moderator
  • Эксперт
« Reply #56 : 10 Березня 2025, 12:55:13 »
Красно дякую за вичерпні відповіді!  {tnx}

у обох Моторол якість зв'язку/моб. інтернету значно краща, ніж була у "попередників" (Samsung Galaxy A40 у мене та Redmi Note 8T у дружини).
Навіть так...  То чудово  {_11}
зустрічав таку інформацію, що не дивлячись на меньшу ємність акума, Neo вийшов більш автономний, ніж Fusion.
Також таке читав неодноразово.  {y}

Мабуть таки треба нашкрібати грошей на нову Edge 50...
Але як подумаю, скільки перевстановлювати програм доведеться  (_23)... Бо маю значні сумніви що все з Сяомі перенесеться на Моторолу швиденько і без проблем...

PS. Доця мені сказала, що у неї із її Xiaomi Redmi (номера не пам'ятаю, хоч сам їй і купував  {gig}, лиш знаю, що був флагман на той час) на Samsung Galaxy S24+ все перенеслось без проблем самсунговською програмою. Чи є така у Мотороли, та як вони "подружаться" із моїм Mi Max 3 хто зна...  (_24)
Nehai's stabwood&bone

Offline Buzzer

• Бывалый
« Reply #57 : 10 Березня 2025, 17:51:44 »
З Redmi Note 8T усі додатки перенеслись на Fusion без проблем. Єдине що у деяких довелось заново пройти авторизацію на новому телефоні, без цього ніяк (месенджери, банківські додатки і т.п.).

Offline Nehai

• Global Moderator
  • Эксперт
« Reply #58 : 21 Вересня 2025, 11:56:32 »
Таки купив я Motorola Edge 50.
З наявності у магазинах вони зникають, саме ця модель мало де лишилась, хоча моделі Edge 50 Fusion та Edge 50 Pro ще є. Але у них немає MIL STD 810 (протиударності).
Нова модель Edge 60 мене не влаштовує через застосування процесору Діменсіті. У 50-к - Снепдрегон.
Та і стали вже явними признаки скорого виходу з ладу мого Xiaomi Mi Max 3 - пару разів після падіння вимикався і ввімкнути я зміг лише після підключення зарядки, без того на кнопки не реагував; став лагати екран, не завжди адекватно реагує; по верхній окантовці екрана та по верхнім кутам "проявилась" сітка підложки, я так розумію, що там щось почало відслоюватись...
Ну я і вирішив, що час купити новий смарт прийшов, бо може бути запізно  (_24)

Що сказати...
В порівнянні із моїм стареньким Mi Max 3 - надзвуковий літак. Все швидко, плавно, не доводиться чекати "роздуплення", завантаження сторінок, фото і т.д.
Екран "водоспад" мені сподобався, дуже приємно лежить в руці. Навіть те, що розмір екрану менший (6,67 дюймів, у старому 6,9) не заважає комфортному користуванню.
При покупці мав "на борту" 14-й Андроїд, протягом двох діб обновився до 15-го.
Ще повністю не освоїв. Та і всі файли (фото, документи, книжки, скріни) ще не перекачав.
Всі програми, ну майже всі, переніс за допомогою резервного копіювання та відновлення з аккаунту Google. Телефонна книжка, вона у мене не маленька, більше 1200 абонентів, аналогічно.

З "косяків".
1. Не перенеслись 4 застосунка, я так зрозумів, що їх немає для 15-го Андроїда, бо в Плей маркеті смартфон їх не бачить. З цього приводу особливо жалкую за "Стрелок+" -  настроювання, виставляння міток, розрахунок поправок для прицілів. Дану роботу для оптичного прицілу Redfield Revolution 4-12x40 з сіткою Accu-Range можна лише за допомогою цього застосунку. У мене такий приціл на Маузері М18 стоїть. Сумно  :(
2. Не зміг на екран-водоспад поклеїти захисну плівку. Не прилягає по краям... {kh}
3. Великий гемор з перенесенням аккаунту у месенджері Signal. На відміну від Вайбера, ВотсАпа та месенджера ФБ. Я ще не переніс, два телефони, старий та новий, один одного не бачать, згідно рекомендацій та настанов самого Сигналу зконектити їх неможливо  (_23). Мабуть доведеться переносити фото та відео з Сигналу просто як окремий архів, не прив'язаний до месенджера.

Коротко - новим смартфоном задоволений  (_22).
« Останнє редагування: 21 Вересня 2025, 12:19:24 від Nehai »
Nehai's stabwood&bone

Offline Buzzer

• Бывалый
« Reply #59 : 22 Вересня 2025, 08:57:01 »
Вітаю з обновою!
Щодо Сигналу - дивно, у мене з Самсунга А40 на Моторолу переїхав без проблем, робив усе за інструкцією.

Offline Nehai

• Global Moderator
  • Эксперт
« Reply #60 : 22 Вересня 2025, 11:08:59 »
Дякую!  {tnx}
Це, підозрюю, косяки саме Xiaomi. По інструкції саме Сигналу: там один із смартів видає QR- код, а інший повинен його зчитати. Не зчитує Mi Max QR із Motorola.
Пробував і самсунгівською програмою для переносу даних, і Сяомівською - fuk. Навіть звертався до офіціалів Мотороли - нічим не допомогли.
Моторолівська прога для переносу даних Motorola Migrate (наче так зветься) може і могла б то зробити, але її перестали підтримувати із 2023-го, зав'язали все на Гугл. Гугл то сам застосунок переніс, а от дані акаунту ні.

По вільному часу буду пробувати ще варіанти. А поки ходжу із двома смартами.

До речі e-SIM від Водафону "створилась" на Моторолі без проблем.

А саме головне - немає архінастирної реклами, яка просто задовбала останні місяці на Мі Макс. До того, що не можна подзвонити, поки не передивився терпляче 3-4 реклами. "Хрестик" закриття не з'являється до 8-10 секунд, клікнеш раніше => пішов на завантаження рекламованого контенту, клікнув "хрестика" => відкривається нова реклама...  (_23) Нового нічого не встановлював, реклама на Сяомі лізе самовільно, як каzzапи в Україну  {angry}

PS. Читав неодноразово, що стандартно встановлена прога для камери робить погані фото. І що краще встановити GCam. Збирався то робити. Але спочатку вирішив спробувати стандартну...
Все норм. - фото, що загальний план (побут), що документи, що портрет робить добре, краще аніж мій Мі Макс. Макро та високохудожні фото не пробував - для того у мене є Olympus OM-D E-M5.
Nehai's stabwood&bone

Offline Nehai

• Global Moderator
  • Эксперт
« Reply #61 : 26 Вересня 2025, 11:25:26 »
Таки вийшло у мене перенести Signal на Motoroly.  (_22)
Все спробував заново у машині, коли чекав жінку. Чітко по інструкції, 10 хв. і все, аккаунт зі всіма даними (повідомлення, фото, відео) перенесено.
Підозрюю, що перші рази у мене не виходило, бо робив то вдома, при включеному WiFi роутері. Мабуть саме роутер збивав з'єднання двох смартфонів.
Nehai's stabwood&bone

Offline Nehai

• Global Moderator
  • Эксперт
« Reply #62 : 26 Вересня 2025, 12:05:34 »
PS. І знайшов чому не можу встановити Strelok pro (Стрелок+).
На розробника програми Ігоря Борисова (із московії) американці наклали персональні санкції. І повидаляли всі його програми із Apple AppStore и Google Play Маркет. 
Тулить свої пороги тепер на RuStore {))}. Версія Про була платною, я у свій час купив. При покупці обіцялось, для оновлення, апгрейду,  тощо доплачувати не доведеться. Так от то всьо похер, що гроші вже заплачено, аккаунт мій там є, і все таке... Кому треба купуйте наново: "Только покупать снова, увы. Или пользоваться текущей версией" ©  {angry}

І хоча рівноцінної програми для Андроїда по розрахунку поправок для стрільби саме для мого прицілу не зустрічав...  :( Але купувати не буду:
- не факт що там немає всяких фсб-шних вірусів, чухайся потім;
- не хочу навіть копієчки платити в московію!
Nehai's stabwood&bone

Offline os

• Активный участник
  • Розташування: Львів
« Reply #63 : 05 Жовтня 2025, 13:21:45 »
Сергій,
а як щодо якості фото вдень/вночі/ в сутінках?
Такод його розглядаю, але відгуків власне по ньому не дуже є.

Offline Nehai

• Global Moderator
  • Эксперт
« Reply #64 : 06 Жовтня 2025, 02:08:30 »
Ну вночі та в сутінках я не знімав, тому не скажу...
А от вдень на вулиці, в квартирі, в майстерні при штучному освітленні з фото все Ок - якість, різкість, деталізація кращі аніж у мого старого Mi Max 3. Особливо радує робота автофокусу - набагато краще згаданого Сяомі.
Хоча я власне його не для фотографування купував... На мою думку для "побутовки", сімейного архіву, фото документів, тощо, цілком достатньо.

Стосовно фотографування в умовах недостатнього освітлення (ніч, сутінки) неодноразово зустрічав відгуки, що саме Мото Едж 50 (і також версії Про та Ультра) тут переганяють не лише Самсунг S24 а і Айфон (які саме моделі не скажу, я в них не шарю, тому не запам'ятовував...). От лише для цього вже точно треба встановлювати застосунок ДжиКам.

PS. Я дуже багато перечитав та передивився оглядів та відгуків на дану модель  8-). Не лише україно- та москальськомовних.
Nehai's stabwood&bone

Offline Nehai

• Global Moderator
  • Эксперт
« Reply #65 : 06 Жовтня 2025, 10:48:11 »
Ще.
Зарядного блоку в комплекті не було. Був лише кабель, що має з двох кінців роз'єм USB type-C. Куди його притулити ХЗ. Бо у мене два блочка від Сяомі мають роз'єм USB-A. Та і у павербенку та автомобільній зарядці також такі роз'єми.
Блочком на 55 Вт заряджається швидко, від 15-20% до 90-95% приблизно за годину. Подумую купити 68 Вт моторолівський, або 67 Вт сяомівський. Тоді, пишуть, заряджатиметься взагалі за 30 хв. Не дешеві, від1100-1200 грн, якщо оригінал. Є і за 650-700 грн, але маю чималі сумніви що то оригінал і дійсно має заявлену потужність.
У моторолівських блочків від 50 Вт потужністю в усіх роз'єм лише type-C.
« Останнє редагування: 06 Жовтня 2025, 11:00:33 від Nehai »
Nehai's stabwood&bone

Offline os

• Активный участник
« Reply #66 : 07 Жовтня 2025, 15:32:00 »
Дуже дякую!

Offline Nehai

• Global Moderator
  • Эксперт
« Reply #67 : 08 Жовтня 2025, 12:40:53 »
Да, є ще ньюанс.
У мене у МіМаксі завжди була включена функція запису дзвінка. Зручно - щось пропустив чи не розчув у розмові, то є можливість потім переслухати та уточнити. Ну і... рідні, близькі та друзі старіють, дехто з них "іде на райдугу" - лишаються голоси... Сентиментальний я став... Старію...  :(
В Моторолі функція запису дзвінка то присутня. Але...
1. На кожну розмову ту функцію треба вмикати окремо. І лише після того, як розмова почалась. Ні "просто так", ні під час гудків визову кнопка запису не активна.
2. Після вмикання обидва абоненти чують доволі голосно попередження  "Ця розмова записується".
Nehai's stabwood&bone

Offline Buzzer

• Бывалый
« Reply #68 : 08 Жовтня 2025, 16:41:11 »
Щодо запису розмов і попередження про це - то загальна політика Google, а не примхи Мотороли. Просто китайці (і не лише) інколи кладуть на це, тому воно якось і працювало в МіМаксі.

Offline Nehai

• Global Moderator
  • Эксперт
« Reply #69 : 08 Жовтня 2025, 20:55:29 »
Та я знаю...
Зараз навіть китайці також так роблять. МіМакс же старенький, тоді ще таких зехерів навіть у Гугла не було. ...мабуть... У моєї малої приблизно в ті роки, коли я купив його (2018-19) був смартфон LG, у жінки смарт Nokia (обидва на Андроїді), там також попередження про запис не було.
Nehai's stabwood&bone

Offline os

• Активный участник
« Reply #70 : 21 Листопада 2025, 21:57:41 »
Вивчив тему і.... також придбав Edge 50  {sm}

Offline Nehai

• Global Moderator
  • Эксперт
« Reply #71 : 22 Листопада 2025, 21:55:44 »
Поздоровлення  {con}.
Смарт гарний, я не жалкую.
Буду вдячним якщо згодом викладете особисті враження від користування. {y}
Nehai's stabwood&bone

Offline os

• Активный участник
« Reply #72 : 25 Листопада 2025, 11:52:01 »
Смарт шустрий, подобається. Але, чесно кажучи, очікував, що АКБ буде на довше вистачати, ніж одна доба. Може ще розкачається, бо це наразі 3-тя зарядка.
Придбав одразу захисне скло заокруглене на wookie.ua та ще чекаю чохол із захистом камер звідти ж, бо в комплектному боки не захищені.
Фото ніби непогані.
Пізніше по результатам користування ще відпишу.

Offline Nehai

• Global Moderator
  • Эксперт
« Reply #73 : 29 Листопада 2025, 16:41:23 »
А дайте посилання на заокруглене захисне скло, будь ласка. Бо щось мені не того зовсім без захисту екран мати... Нехай він і Горілла Гласс.
Клеїли самі? З поклейкою є якісь ньюанси?

PS. Я собі чохол на Алікспресс замовив. Силіконовий, з захищеними боковинами та посиленими кутами. У нас такі також є, але коштують 270-300 грн. На Алі - 80 грн. А от скло заокруглене не додумався купити  (_23). Купив плівку, але вона відклеюється на заокругленні. Я навіть спробував підрізати наступну (в комплекті було три), щоб на заокруглення вона не діставала... Все одно хрінь виходить  {kh} - відстає по периметру обрізання пару міліметрів...
« Останнє редагування: 29 Листопада 2025, 17:56:45 від Nehai »
Nehai's stabwood&bone

Offline Nehai

• Global Moderator
  • Эксперт
« Reply #74 : 30 Листопада 2025, 12:05:26 »
І ще питання.
Заокруглене скло з поклейкою по периметру? Типу такого https://wookie.com.ua/ua/3546-motorola-edge-50-pro-cases/zashchitnoe-steklo-imak-3d-curved-privacy-dlya-motorola-edge-50-edge-50-pro-edge-50-fusion/

Чутливість екрану від цього не погіршилась? А то люди у відгуках лають їх, мовляв і прилягає погано, і чутливість екрану поганою стала... {23}
Nehai's stabwood&bone