Автор Тема: Ценообразование в ножеделании  (Прочитано 44912 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

Offline YVM

• Эксперт
  • Розташування: Киев
Re: Ценообразование в ножеделании
« Reply #100 : 13 Листопада 2012, 16:38:31 »
........на одній меблевій фірмі за ризик +10% враховували, щоб на запороту заготовку ......
В данном случае элементарный развод, риски могут учитывать внезапный рост цен на сырье, колебание курса валют, непредвиденные работы.
А это называется брак, на брак ни какие риски не распространяются и дополнительные затраты ложатся на производителя, за брак во все времена, виновного либо штрафовали, либо лишали премиальных.
Есть такое понятие убытки, которые покрываются за счет прибыли.
Следуя этой логике, «гонцу» тоже надо добавлять, вдруг бутылку разобьет? (_24)

Offline Buzzer

• Бывалый
  • Розташування: Kiev
« Reply #101 : 13 Листопада 2012, 18:14:56 »
YVM, поддерживаю, в точку ! 8-)

Offline igorluk

• Эксперт
  • Розташування: Львiв
« Reply #102 : 13 Листопада 2012, 21:14:02 »
ок
очь просто. нож, ножны под заказ - дело мастера и заказчика.
недавно мне знакомый расказывал что побывал в магазине и ... ухты нож - складник, что редко делают мастера ввиду трудоемкости процесса - из порошковой стали АЖ 130 грн. -а че так дорого, так потому что из порошковой стали, во как!
а трудоемкость процееса и себестоимость материала для ножей мастеров которых ценят ну процентов 5-10 от цены остальное работа. я не мастер но я так оцениваю свои затраты при покупке ножа, ну или он мне очень понравился и мне до лампочки все остальное.
...
так в теме? Уважаемый.

Offline YVM

• Эксперт
« Reply #103 : 13 Листопада 2012, 21:28:48 »
ок..................
...
так в теме? Уважаемый.
Ну, во-первых, Вас очень трудно  (_23) читать, и как следствие, еще труднее   {mut'} понять ход Ваших мыслей.
Во-вторых, не пробовали почитать тему с первого поста? ((

Offline космос

• Эксперт
  • Розташування: Украина, Донецкая обл.
  • Все будет хорошо!
« Reply #104 : 13 Листопада 2012, 21:45:36 »
Цитувати
и как следствие, еще труднее    понять ход Ваших мыслей.

я не стебусь,но реально не понимаю  ((
мои работы http://www.knife.com.ua/forum/index.php?board=561.0
канал
https://www.youtube.com/user/MsDtkbh/featured?disable_polymer=1
отзывы http://www.knife.com.ua/forum/index.php?topic=14606.0
Если вы не умеете радоваться  жизни, то вы старый пердун (с)

Offline igorluk

• Эксперт
« Reply #105 : 13 Листопада 2012, 22:06:06 »
сори
ход мыслей то был от первого поста, но он был в 2009, почитавши понял почему вопрос возник.
вопрос то о риске, думал что вообще о ценнообразовании.
думаю риск в полной мере ложится на сторону изготовителя, уж извольте...
понятно что цена дорогой стали довольно высока, потому и говорю что 5-10 процентов должна быть себестоимость, ну полетела заготовка, ну потерял 5-10 процентов вообщем. иначе никак, думаю.
Допустим что ДАЖЕ для любимого заказчика вы снизили цену до минимума, а потом ОПА заготовка в процессе ушла... что делать? повышать цену, еще раз договариваться с заказчиком - сразу падает уважение как к мастеру, Ваше дело, но тут уже есть риск потерять заказ вообще - заказчик просто может отказаться - имеет право. Тут уж нужно себе в убыток работать.
Поэтому и думаю что заказной нож должен стоить намного больше себестоимости материалов и трудозатрат.

а про кухонники, ну я просто посчитал, средний ХОРОШИЙ нож стоит 600-1500 грн. если делать набор для кухни то это 5-6 ножей посчитаем 3000 - 9000, понятно что на такие затраты мастер пойдет исключительно под заказ - это имел ввиду. (еще учесть выше сказанное то цена уйдет выше 20000, что если Вы подарите такой наборчик любимой жене и она случайно узнает сколько он стоит? :) ) - ну это так.

Offline papay

• Активный участник
  • Розташування: Черкассы
« Reply #106 : 13 Листопада 2012, 22:07:29 »
из порошковой стали АЖ 130 грн.
Что за нож такой?производитель,марка стали?

Offline igorluk

• Эксперт
« Reply #107 : 13 Листопада 2012, 22:13:44 »
то был не я а знакомый. написал Вам все что он мне расказал.

Offline ja)d.

• Эксперт
  • Розташування: Kyiv
  • Забанен навсегда
« Reply #108 : 13 Листопада 2012, 22:25:39 »
потому и говорю что 5-10 процентов должна быть себестоимость

тоді ми легко вийдемо на рівень ціни, який взагалі буде поза адекватністю. Для порівняння - заготовка з М390 на два ножа (шеф і універсал) виходить понад 100 баксів :) це без доставок, витрат на обробку, тощо.

так що ціноутворення все ж має більше обмежувальних чинників.

що ж до кухонного набору, то я, чесно кажучи, не розумію, нащо робити набір. Це за 300, ну хай 500 грн можна купити набір з шести чи навіть десяти ножів, а коли кожен окремий ніж вже по 500 грн, не кажучи про 1500 (чи 3500 у випадку дорогих порошків типу М390), то в голові виникає питання - чи я буду цей ніж юзати, чи краще два шефа взяти? :)

Мова – душа народу

Offline vobler

• Эксперт
  • Розташування: г Сумы
  • Время создает нас
« Reply #109 : 13 Листопада 2012, 22:41:09 »
А Вы знаете,лично я буду юзать.Нож предназначен для работы,а затем все остальное.Хороший нож это вещь,которая пригодится в разных ситуациях,а они бывают ох какие.Дорогие стали это для нашей зарплаты,но не для среднеевропейской.Лучше пара хороших ножей,чем пачка металлолома.

Offline igorluk

• Эксперт
« Reply #110 : 13 Листопада 2012, 22:42:47 »
ja)d. я не знаю. хочеться мати якiснi ножi. а де найчастiше користуються ножами? якi б заядлi мисливцi не були, все рiвно - на кухнi, тому виходжу з цих мiркувань - там вони найпотрiбнiшi.
та й я не кажу з таких дорогих порошкiв, можна й простiшi сталi взяти, якi в будь якому випадку будуть кращими з бергоф чи вiнзер. I робота ПОВИННА коштувати дороще та ще й пiд замовлення, тому й цiни будуть вище за тих що в супемаркетах.
Ну скажiмо я, при невеликих доходах (м'яко кажучи) дозволив би собi набiр якiсних кухонникiв ну максимум за 2000 грн. але якiсних. але понад 3000 то вже занадто.

а нащо робити набiр? вiдповiдь проста, я питав своїх знайомих, вiдповiдь - "хочу набiр" . ВСЕ. мої аргументи що краще взяти один шеф, потiм ... там унiверсал - гарнi i якiснi - не реагують на аргументи взагалi.
я це говорю для загального враження про покупця, середньостатистичного.
думаю з теми не вийшов  (_4)

Offline ja)d.

• Эксперт
  • Забанен навсегда
« Reply #111 : 13 Листопада 2012, 23:09:21 »
я це говорю для загального враження про покупця, середньостатистичного.

загальний середньостатистичний покупець - це людина, що робить вибір на емоційному рівні. Айфон бере, тому що айфон. Набір - тому що набір. А те що пів набору нафіг не треба, лише коли перша половина вже пов'їчувана і помити ліньки, тоді в хід ідуть інші. Але знову - гарний і якісний ніж апріорі не коштує менше якогось рівня, не залежно від сталі, бо є мінімальний рівень возні, роботи, яка виконується над ножем і не залежить від марки сталі, і ця робота в основному і складає собівартість ножа, окрім матеріалів. Тому шість предметів за 2000 грн - це трохи не те. Тут лише шеф на півторушку потягне, і то, не вилизаний, як у Женьки рептилоїди, чи у Ярослава його поліровані.

Ось, Женя робив вже:

Просто немає у нас домогосподарок, чи навіть господарів, які б кухонний ніж в 1500 грн оцінили, а за 500 грн шефа робити - ну фігня це. Розумніше тоді нічого не робити.

А якщо ще й зважити, що ні точити не вміють, ні чим наточити не мають, то взагалі. Хоча, тим не менш, компанія Лезо Груп в Україні продає багато іменитих і вартісних кухонних ножів :) але їм легше - наші пострадянські люди на бренди легко ведуться, бо це добрий варіант понтуватися :) а от з ножем від якогось там майстра, навіть якщо він і крутіший за мейд ін джапан, понтуватися так само не вийде, бо не "мейд ін джапан", яке ще за совка стало брендом. Якось так.

Ще можна Метролога спитати, в скіко б він оцінив свої кухонні ножі, він теж тут, щонайменше, пару разів красенів-шефів показував.
« Останнє редагування: 13 Листопада 2012, 23:28:49 від ja)d. »

Мова – душа народу

Offline igorluk

• Эксперт
« Reply #112 : 13 Листопада 2012, 23:27:59 »
є ринок, Ваша справа майстрiв продавати (робити) чи нi. Чергу на невiдомоякустальножi - знаєте.

Offline ja)d.

• Эксперт
  • Забанен навсегда
« Reply #113 : 13 Листопада 2012, 23:29:41 »
є ринок

ринок можна аналізувати на предмет якісного рівня, і не факт, що аналіз покаже те, що ви очікуєте.

До речі, шеф, що я вище показав, з Х12МФ, різав як навіжений :)

Мова – душа народу

Offline igorluk

• Эксперт
« Reply #114 : 13 Листопада 2012, 23:39:42 »
я не хочу з Вами сперечатися.
я тут казав що продаються ножi з такої сталi (не в рекламних цiлях), так менi сказали що то погана сталь, i вiдповiдно я нiц в тому не розумiю, але в мене є такий нiж... тому розумiю. Сталюка бриє з хрустом, жоден нiж вiд бенча, керша, сога, так себе не вiв, так що... Шеф з такої сталi був би зовсiм доречним.
Аналiз вже показує, не потрiбно видавати бажане за дiйсне.
Вибачаюсь за таку грубiсть, але вивчаючи цiноутворення зовсiм було б не погано врахувати думку покупцiв, як на мене.

Offline космос

• Эксперт
  • Розташування: Украина, Донецкая обл.
  • Все будет хорошо!
« Reply #115 : 14 Листопада 2012, 07:59:09 »
Цитувати
є ринок, Ваша справа майстрiв продавати (робити) чи нi.

Цитувати
зовсiм було б не погано врахувати думку покупцiв, як на мене.

я как-то опять нить потерял,могу дать свет,чтоб не было пустых дебатов,размещаете на сайте цену - требования и делаете(ждете )  ,кто вам из мастеров готов сделать за столько -- * это**
все.

вот вам и весь рынок.....в двух строчках
а писать - так это можно до бесконечности....а рынок он своей жизнью живет
мои работы http://www.knife.com.ua/forum/index.php?board=561.0
канал
https://www.youtube.com/user/MsDtkbh/featured?disable_polymer=1
отзывы http://www.knife.com.ua/forum/index.php?topic=14606.0
Если вы не умеете радоваться  жизни, то вы старый пердун (с)

Offline FRITZ

• Старожил
  • состав+структура=свойства
« Reply #116 : 14 Листопада 2012, 08:35:02 »
Цитувати
Впала на бік заготовка з S125V в печі, раніше такого не було, в результаті її покрутило добряче

Могу выправить... Если не потрещала... 8-) 8-) 8-)

Offline FRITZ

• Старожил
« Reply #117 : 14 Листопада 2012, 08:38:04 »
Цитувати
Ну скажiмо я, при невеликих доходах (м'яко кажучи) дозволив би собi набiр якiсних кухонникiв ну максимум за 2000 грн. але якiсних. але понад 3000 то вже занадто.

Ээээхххх.... Нету у нас ножевой культуры и не будет....  :( :( :(

Offline Воля

• Эксперт
  • Розташування: Глухів
« Reply #118 : 14 Листопада 2012, 08:38:17 »
Хтось добре підмітив:
"Якщо знаходяться клієнти купити- значить дешево.
Якщо клієнтів немає-значить ціна хороша
Якщо знаходяться клієнти купити за твою хорошу ціну, значить твоє ім*я чогось варте"(с).

Offline FRITZ

• Старожил
« Reply #119 : 14 Листопада 2012, 08:43:14 »
 У меня в основном так :D:
Цитувати
Якщо клієнтів немає-значить ціна хороша

А иногда даже так: :)
Цитувати
Якщо знаходяться клієнти купити за твою хорошу ціну, значить твоє ім*я чогось варте"(с).

Offline leoyas

• Слава Україні
  • Эксперт
  • Розташування: Іршанськ
  • Героям Слава
« Reply #120 : 14 Листопада 2012, 08:58:35 »
ОПА заготовка в процессе ушла... что делать? повышать цену, еще раз договариваться с заказчиком
А от тоді те, про що писав Михалич. Покриття збутків за рахунок прибутків. Гроші за ризик потрібно вкладати в ціну відразу, а передоговори, то несерйозно. Зміна ціни по ходу виконання роботи показує на або непорядність, або несерйозність. Тоді потрібно бути готовим до того, що замовників у тебе меншатиме, а в певний момент можуть і зникнути. Так що гроші за ризики право і проблеми виконавця, але закладати їх потрібно в ціну, а по ходу виконання, коли ціна узгоджена, то вже все - поїзд пішов.
Не сперечайтеся з росіянами. Ті, у кого є совість - самі все розуміють. Решта вже зробили свій вибір.

Нехай лани широкополі і Дніпро, і кручі стануть вам поперек горла, москалі @бучі.

"Русский мир"- це коли тебе п@здять мусора та гопники, а боятися потрібно НАТО.

Offline leoyas

• Слава Україні
  • Эксперт
  • Розташування: Іршанськ
  • Героям Слава
« Reply #121 : 14 Листопада 2012, 09:03:56 »
если делать набор для кухни то это 5-6 ножей посчитаем 3000 - 9000, понятно что на такие затраты мастер пойдет исключительно под заказ - это имел ввиду. (еще учесть выше сказанное то цена уйдет выше 20000
А ось тут на дуже велику роль грає ім'я майстра. Якщо замовник замовляє саме конкретному майстру, то він буде готовий до ціни і майстер же ж, в свою чергу, теж оцінює ситуацію тверезо. Ціна заламується лише тоді, коли є ім'я або хочеш відсіяти клієнта.
Не сперечайтеся з росіянами. Ті, у кого є совість - самі все розуміють. Решта вже зробили свій вибір.

Нехай лани широкополі і Дніпро, і кручі стануть вам поперек горла, москалі @бучі.

"Русский мир"- це коли тебе п@здять мусора та гопники, а боятися потрібно НАТО.

danilad

• Гість
« Reply #122 : 14 Листопада 2012, 10:51:26 »
Гроші за ризик потрібно вкладати в ціну відразу, а передоговори, то несерйозно. Зміна ціни по ходу виконання роботи показує на або непорядність, або несерйозність.
Ага, а если заказ идет, материал новый - процент брака неизвестный, сколько придется испортить прежде чем понравится - хз, закладываешь риски по полной, а оно, как по маслу - деньги возвращать надо? :)

Offline mergen-71

• Эксперт
  • Розташування: Украина ,г.Бахмут
  • Будь внимателен к мыслям - они начало поступков.
« Reply #123 : 14 Листопада 2012, 11:00:33 »
Гроші за ризик потрібно вкладати в ціну відразу, а передоговори, то несерйозно. Зміна ціни по ходу виконання роботи показує на або непорядність, або несерйозність.
а оно, как по маслу - деньги возвращать надо? :)
  {y} Сделаешь скидку ...заказчику будет приятно   8-)...еще прийдет  :D

Offline rdag

• Cuique suum
  • Местный
« Reply #124 : 14 Листопада 2012, 11:05:57 »
Сделаешь скидку ...заказчику будет приятно

Ваш нож так хорошо пошел, сразу видно что делал для хорошего человека. Поэтому не удержался и сделал еще скидку - 100 грн.

Дарю :)
Cuique suum