УВАГА! Найголовніший меседж в цьому пості: я не кажу, що це потрібно всім чи комусь конкретно з тих, хто зараз це читав і читає, ні! Але той, хто захоче і зможе, він на це буде здатен - я про творчі і виробничі можливості, про креативність і гнучкість. Хто побачить чи захоче якусь іншу стратегію, і захоче її пробувати - має повну свободу можливостей і мої слова тут ні до чого.
Не треба все брати на свій рахунок - ви там де ви є і де ви опинитесь - це ваших рук справа, а я лише кажу про те, що і як я бачу (на прикладі тих, хто попереду) і припускаю, що ми будемо повторювати цей шлях.
то кругом є контори які то роблять на найвищому рівні з гарантією.
та ти що? і скільки з них доступні українським майстрам? ) чи може я що пропустив? )
Зробив прототип або 3Д модель, списався, зійшлись на нюансах і все.
у тебе занадто ідеалізоване уявлення про це все.
залишаться і будуть цінуватись речі дійсно кастоми, хенд мейд і т.д.
застосування сучасних засобів виробництва ні скільки не виводить тебе з розряду кастом чи навіть хенд мейд - бо з таким же розкладом можна і плювати на сучасні абразиви і матеріали, доводячи всім, що ковані клинки, дамаски і саморобні булати, пошкрябані викопним камінням - то є класика, з душею і т.д.

Ні, застосування сучасних засобів виробництва лише розширює можливості твоїх "хендів" для "мейда" більш різноманітного (в тому числі і творчо), більш складного, подекуди принципово іншого, не перетворюючи при цьому увесь цей процес на каторгу. Те ж саме свого часу зробив і гріндер, який в 2007-му був лише у пари ковалів, і всі шарахалися навіть думкам про його виготовлення, а сьогодні про серйозне зайняття ножами без гріндера тут навіть розмовляти не будуть.
а щодо шляхів розвитку - я ж і кажу, багато хто залишиться на тому рівні можливостей, на якому зараз, і це теж конкретний шлях. Це не значить, що його якість буде якоюсь конкретною і все, ні, вона може бути (при старанності) винятково високою, це значить просто деяке амплуа, в межах якого майстер і буде, тому що він обмежений об'єктивними факторами. І якщо наложити його майстерність в отримані винятково високої якості на створені кимось класичні моделі ножів, то і отримаємо продукт, на який теж є попит.
з.і. я тут поміркував - можливо я пишу про те, що завжди є люди, які як художники чи винахідники - їм просто не цікаво робити чиєсь, а цікаво шукати ідеї, створювати нові моделі, перевіряти ідеї в дизайні, механіці, тощо, зокрема думки щодо термічної обробки (тут, звісно, треба голова, знання, обладнання - не всім по зубам). І завжди будуть ті, хто просто ремісник, і це не образа - хороший ремісник з якісним продуктом просто зобов'язаний бути майстром з великої літери, і в цьому нічого поганого немає - комусь же треба і класичні моделі, створені художниками-винахідниками, виробляти.
з.з.і.
зараз пішла тенденція замовлення розміщати навіть в того ж кевіна джона.
та повно майстрів, які на Кевіна не те що не дивляться, вони про нього вперше чують лише тоді, коли той Кевін починає їх підробляти. І якщо вже ти такий талановитий дизайнер, то можна домовитись і з кимось цікавішим за Кевіна - Зеро Толеранс, наприклад.
Так кто возмется сделать равноценные клинки , речь только о бланках ,за те же деньги, Думаю никто.
тоже так думаю, ибо смотрю на то всё и понимаю, что оно нафиг не нужно за такие деньги - рекламные конструкции из акрила производить выгоднее и спрос больше (как и предложение). Впрочем, если клепать вагонетками, то можно, конечно, наладить конвейер, но, как и с любым другим конвейером, встает классический вопрос - куда потом всё это девать? ))