Автор Тема: Картопляноколупальний №5  (Прочитано 2109 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

Offline serg_if

• Эксперт
  • Розташування: Станіславів
    • мої роботи
Картопляноколупальний №5
« : 08 Березня 2011, 12:23:53 »
Переглянув свою офіційну хронологію і помітив проїзд - нема № 5...  Вирішив заповнити дірку (насправді по факту він мінус перший  :)). Історія така: зробив його років 6 тому (сам калив, сам пиляв, сам точив), спочатку був фултангом з дубовими накладками.  З часом необроблений дуб потемнів, повиривались волокна і, після знайомства з форумом (десь в травні минулого року), вирішив переробити. Зпиляв перший кап, форсовано висушив його (десь за 3 дні) і переробив -  результат от:

ТТХ: Клинок 65г габарити: 75х20х1, руків"я 90х26х18 олень, мікрофібра, кап ясенолистого (зібрано все на епоксидці). З переробкою заморочився по причині "випаково-дуже вдалої" ТО - точиться до бритви, тримає заточку {_24}, і достатньо гнучкий (не хрупкий).
Руків"я просочене чистою аптечною льнянкою (ніж з морозильника в теплу олію). Після цього - пів року щоденної не дуже акуратної експлуатації, а місяць тому полірнув карнаубою. Кап до пропитки був дуже світлий (майже білий), після - такий як зараз. За час експлуатації товарного вигляду руків"я не втратило, і я б не сказав що льнянка дуже кака (поки що - далі побачимо), а навпаки - дала хороший колір і глибину. Клин спочатку був шліфанутий і травлений лимонною кислотою, але з часом поюзався і вилазять плями.
Фото спеціально робив без підготовки (крім протирання ручки мікрофіброю).
Табуретити дуже не треба - це було перше загострення хвороби після тривалої ремісії  {bye}.
"Мы рождаемся со вдохом, на выдохе - умираем. Остальное - дело техники... Нет! Вдох - и мы приходим в этот свет голыми, выдох - и мы уходим ни с чем. А все что между - это творчество!"  из х/ф "Буча в Гуче"

okshurdna

• Гість
Re: Картопляноколупальний №5
« Reply #1 : 11 Березня 2011, 14:32:57 »
щось в ньому є крім іржі

okshurdna

• Гість
« Reply #2 : 11 Березня 2011, 14:34:40 »
загалом мені подобається (якщо плями вивести і піхви пошити) правда картоплю ним чистити мабуть не зовсі зручно, а от колупати піднятим вістрям саме те  :)

Offline Бойко

• Эксперт
  • Розташування: м. Суми
  • Я український націоналіст і пишаюсь цим
« Reply #3 : 11 Березня 2011, 17:39:42 »
А аптечна ллянка буває різної концентрації, часто "носієм" є кукурудзяна чи соняшникова олія.
А ніж приємний. Протравити б його.
З щитом, або на щиті.

Offline serg_if

• Эксперт
  • Розташування: Станіславів
    • мої роботи
« Reply #4 : 11 Березня 2011, 18:45:44 »
А він був протравлений, не помагає - мої варвари кинуть його немитим після використання, і ніяке травлення не рятує.
"Мы рождаемся со вдохом, на выдохе - умираем. Остальное - дело техники... Нет! Вдох - и мы приходим в этот свет голыми, выдох - и мы уходим ни с чем. А все что между - это творчество!"  из х/ф "Буча в Гуче"

Offline Бойко

• Эксперт
  • Розташування: м. Суми
  • Я український націоналіст і пишаюсь цим
« Reply #5 : 11 Березня 2011, 20:53:44 »
варвари кинуть його немитим після використання

По руцям  {not}
З щитом, або на щиті.

Offline Nehai

• Don't buy a rifle, own a MAUSER.
  • Global Moderator
  • Эксперт
  • Розташування: Київ - Бровари - Шостка
« Reply #6 : 12 Березня 2011, 13:13:50 »
Ну до даного типу клинка ("перс") руків'я такої форми не годиться, але приймаючи до уваги історію цього ножика та прохання автора
Табуретити дуже не треба - це було перше загострення хвороби після тривалої ремісії  {bye}.
меблів не дам :D.
Ніж має право на життя {_24}.
Тільки все ж почистити лезо зайвим не буде. А протравити рекомендую хлорним залізом, воно дає більш стійке покриття, на відміну від лимонки.
Москаля ху@ч в голову! Господь відділить агнців від козліщ.
Nehai's stabwood&bone
Сергій Одіяненко in Fasebook