Ще надибав з цієї серії:
НЕЩІСТІ..
Йой люди добрі,ади все ні шлях трафлєя..Ади на тижни відправила мене Гані до млина. Сів на мотоблок,взєв до помочи кума.Гані дала настанови,покропила свіченов водов ,дала понюхати нам тачівку,би памнітали і сі справували...Рушили з Богом...Настанови і свічена вода діяли рівно доти,поки не доїхали до млина в сусідне село..Мельник,оказалосі служив з кумом в войску..Кум служив у москві в елітних війсках, в стройбаті...Зачєли ми молоти і петлювати.Млин молов а ми пили...Мололи до опівночи..Так намололисі, шо ходили в штири бокі і гикали..Гані дзвонила,але ми не брали трубку,млин ,мотори гудє ніц не чути.Зачєли ми вібирати мливо,не знаю чи чуже чи своє,всьо вібирали і мішєли до купи.Погрузили на мотоблок.Довго сі прощєли з мельником,цілювалисі обіймалисі..Нарешті рушили з пробуксами..Алкоголь притупив наш страх,і ми співали?А я все дивлюся де моя Гануся?.Їхали від фоси до фоси,всі дорога наші.Не заю, як ми переїхали трасов,як в*їхали в наше село,І тут уже валимо з горба,мой співаїм,розігналисі моцно.І курва не вписалисі в поворот.Замість тормозу натиснув на газ.Перед нами з*явиласі брама баби Касі,яка зразу розлитіласі,потім хата.І тут повна,раптова темінь.Чую здалека якійс шум пси гавкают,хтос кліне ,певно баба Касі....І тут я виджу здалека,якес світло і лечу на то світло,довго лечу,дес три кілометри.Наречті чую в шос вперсі в стелю баби Касі,ми завалили стіну і залетіли в саму хату.Дивлюсі кум лежит на печи.Матко божа,а я на лужку бабиному.Як на лужку?Я ж під стелев.Боже,то душа моя під стелев.Йой то шо я гєгнув?Чую кум хропе на печи.Мой,а в мому тілі розбита голова.. і всьо в муці..Баба Касі,кліла,плювала на нас,лила воду.Потім взєла палиці і пошньопала кудас.Я прбував крикнути до кума ,але не міг,міг лиш дивитисі..Через пів години вернуласі баба,а знев розпашіла злосна Гані з тачівков...Першим її на очи попав кум,бо був високо на печи...Била довго, органи не вібирала ...Де мож там била,стараласі охопити всьо тіло..Кум перестав раптово хропіти.Потім в нім шос загуділо..І тут чую шос мене дюхая.Обертаюсі,а кум вже коло мене під стелев,вірніше його душечка..Обнялисі наші душі.І заплакали..Тим чєсом,Гані взєласі за моя тіло..Її рухі були сповнені любові,а баба Касі била палицев кумове тіло..Дес через двадціть хвилин,Гані сі змучила,аж впріла, і попросила в баби води попити...Коли напиласі води..Зачєла придивлєтисі до нас.Потім зміріла пульс...А потім зачєли голосити.І позвонила на скору..А ми з кумом,посідали на креденец,і дивилисі на це всьо,як на кіно..Кум зачєв філосовствувати,куди ми попадим в рай чи пекло...Гані зачєла робити мені штучне дихані,а баба Касі кумови, і так подула , шо задула свою щеку кумови в писок,потім зачєла довго пальціми порпатисі і вібирати...
Тут нарешті пригналасі нагла поміч.Залетіли дві дохторкі.Міріли нам тиск,щупали пульс...Нарешті одна каже...
-----Ми всьо зробили шо могли....Ріхтуйтесі..
Гані зачєла голосити..
------Йой Міхайле,ти не міг вмерти по вісілю....Шо я маю робити,як сама вісілє впровадити...А шляг би той млин трафив...
Дохторі сказали, шо мусі нас забрати на експертизу...Гані обшукала мої кішені,найшла підисєтку.Баба Касі обшукала кума,найшла 10євро і забрала собі,бо кум був винен її гроші.Погрузили нас в скору і повезли,Гані пішла з плачем сі ріхтуватисі.Ми залетіли за тілами,кум сів коло свого тіла,а я коло свого...В трупарни кєнули нас на підлогу,розібрали нас до гола,помили під напором..Ввійшов потологоанатом,вітіг брусок і зачєв острити ніж і наспівувати пісеньку?А ТИ ТАКИЙ ХОЛОДНИЙ,ЯК АЙЗБЕРГ В ОКІЯНІ?Коли наострив ніж,зачєв сам з собов грати в чувачі,неміг рішити з кого починати.Але потім вікіг з шуфляди церковний календар і ввидів шо там нині хрестик.І катигорично відмовивсі шос робити.Каже..
---Нинькі свєто,я не буду грішити.Мерці вже нікуда не втичут,тут холодно,то сі не засмердє.Відкрив шафку налив собі чистого спірту і пішов світкувати...
Стало тихо...Крім нас ше три трупи було,але цих хоть простинев накрили,а ми голі на кахельній підлозі..І тут раптово так холодно стало,дуже холодно..І тут чуїм голос,ніби з неба..
------ТОБІ МІХАЙ,ШЕ РАНО?МАЙТЕ НА ВЕРЕСЕНЬ ВІСІЛЄ В СИНА...І тут кум тихонько запитав..
----А мені?
І Голос відповів...
------А ТИ МАЇШ ЙОМУ ПОМОЧИ,БО ТО ТВІЙ ПОХРЕСНИК.АНУ МАРШ У ТІЛО..
І тут нам так холодно стало,і знов всьо потемніло,і ми полетіли.....
Тим чєсом паламарь дзвонив в селі в дзвін,аж Рукі натер...В селі всі знали.Шо МІсь з кумом вмерли...Пів села,плакало,пів сі кішили.Гани принесли з магазину зошит де я наборгував,Гані справила їх в трупарню...
А тим чєсом в трупарни я зачєв відчувати праву руку,подім ліву,потім вчув шо змерз..Відкриваю очи виджу білу стелю і погане освітленні..Дивлюсі з правого боку лежит кум...Перше шо я зробив то дав кумови в рийку.І кум відкрив око і спитав ..
------За шо?
-----Провірка связі...
Кум віддав мені ..
Связь відновлена...І ми зачєлисі обіймати і цілювати...
Кричєли співали.Пошерпали двері,але жилізні двері були заперті,трохі погупали,ніц не дало..А холод страшний,ми чисто голі..Зтігли ми з двох небощиків простині замоталисі,прикрили срам Їм вже всеодно.І тут ми згадали,як паталоонатом пив спірт...Знайшли заначку..Ох чистий спірт...Віпили..Тепліше стало...Кум каже..
-----Такі ваші Гані, чуть ні не вгробила..Ади вбила би хлопа і з рук би зійшло...
-----Єй дєкуйте Богу шости віджили...Наливайте...
------Коли ми добре віпили,то найшли колоду карт у шуфляді і зачєли грати трінькі.Через маленьке віконечко в горі,ми ввиділи шо вже стемніло.І тут клацнули замки,відкрилисі двері і на порозі з*явивсі паталагонатом,і два поліціянти.......У поліціянтів фурашки підоймилисі на голові,а паталогонатом зумлів...
Уявіт картину, мерці в трупарни грают в карти..Від стражів порєдку лишилосі дві фурашкі,і дві купкі,шо парували...
Добре шо двері відкриті..Переступили ми з кумом через паталогонатома,тай пішли так, як є ,в одних простинєх направці полем до дому..Перш ніж відкритисі людим ми рішили трохи відорватисі. Всі сільсьскі пси, шо нас здибали,прикідалисі мертвими,пси ж знали шо ми вмерли ..
Першим відвідали голову сіліради.Постукали в вікно,...Голова глипнув,і зразу зробив в задній стіні ше одні двері,прямо в ..Головисі вже легше було вілітати через пробиту діру в стіні.Потім ми пішли до ксьондза.Той якраз робив репетицію,готувавсі до парастасу за нами.Два мерці в селі в один чєс то лотерея,колачі, гроші..Ми відкрили тихо двері і привіталисі.
------Славайсу Хрису Отче?
То шо сказав Отець,було ніц не повв*єзане з віров.До тепер дивуюсі,як наш великий ксьндз улізсі в фоточку..
Потім ми пішли до баби Касі..Баба вже вкладаласі спати..
Зайшли,по християнскі привіталисі..І сталосі чудо.Баба побігла без палиців,в одних майтках..Нарешті ми прийшли до мене до дому..Глипнули в вікно а Гані тачєє тісто до юшкі,завтра на парастас,і очи її в сльозах.Постукали ми в вікно.Гані вітерла рукі взєла тачівку.І війшла на двір.
-----Хто там?
-----Це ми Ганько .
---Хто це ми?
------Я твій чоловік.
------І я кум.
Ми чекали шо Гані побіжит...
Але Гагі плюнула на рукі,і каже.
------Мій чоловік і його кум уже на правді.А вас шарлатани я сі не бою..Першим впав кум потім я..З горі Ганька сі відривала,щісті шо на слупі включилосі світло...І Гані впізнала нас.Мусіла знов вікликати скору.Бо в кума був зломаний ніс в трьо місцєх,а в мене рука,і два вуха.Але біда, шо приїхала та бригада шо нас позавчера мертвих забирала.Знайте ...скора може скоро їхати, як припирая...Вікликали другу і ті нас вже забрали в любиму палату в травматологію.. Ая ,ая таке то житє.Ходиш ,гризессі,то то треба,то то.А тут гоп.... і світло віключилосі...Любітсі люди,жийте на повну,бо лиш рас жиєм.
------Правда куме.
----Аєгже..
Р.ДРОНЮК----ВУЙКО МІСЬ.5.08.19р
Хто мая,якус забаву, то можите запросити вуйка Місі,аби вам шос уповів.Грошей багато не взму,шос сі вам лише.Зато сі насмієти добре.