Автор Тема: О вреде курения и бросании оного  (Прочитано 45438 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

Offline Alexdo

• Местный
  • Розташування: Днепр
Re: О вреде курения и бросании оного
« Reply #250 : 12 Липня 2013, 20:28:29 »
Ты ишо молодой. Стажа не набрал.  :)

Offline Воля

• Эксперт
  • Розташування: Глухів
« Reply #251 : 12 Липня 2013, 20:39:30 »
24 роки безперервного стажу- думаю не мало ;)

Offline Oliver

• Эксперт
  • Розташування: Буковина. Вижниця
« Reply #252 : 12 Липня 2013, 20:49:44 »
Мій кум покинув палити, як він мені зізнався після кількох чарок, "із жадности"  :). Хоча на тверезу голову шось там втирав про шкоду здоров"ю. {_08} Відколи цигарки стали по 10 гривень пачка, він не захотів платити такі гроші за них. А тут, цікаво, є такі?
« Останнє редагування: 12 Липня 2013, 20:50:51 від Oliver »
З повагою, Олег.
Мій блог - http://oliverua.blogspot.com/

Offline Bizzy

• Раби до раю не попадуть
  • Эксперт
  • Розташування: Україна Одеса - Жари Польща
  • Я українець і пишаюсь цим
« Reply #253 : 12 Липня 2013, 20:51:08 »
Книга называется "Легкий способ бросить курить", Аллен Карр http://www.loveread.ec/view_global.php?id=2334
Здесь упоминалась неоднократно, на меня не подействовала  ((
Ти ж недочитав, але пам'ятаю як ти мені розповідав як ти після пловини цієї занудної книги вже декільа днів не куриш і як тобі добре й не тягне, але дочитати її мука тяжка, а потім взяв у мене цигарку й закурив ...

Offline Alexdo

• Местный
« Reply #254 : 12 Липня 2013, 20:58:20 »
Психически нормальный человек эту книгу дочитать до конца не может. Имхо. Пытался. Сразу думал - то ли закурить, то ли поспать.

Offline Partizan

• Активный участник
  • Розташування: Ялта
« Reply #255 : 12 Липня 2013, 21:00:58 »
Я бросил курить, когда моему сыну было месяцев 8. Не хотел , чтобы пример с меня брал. Сыну 23 и не курит.

konunghmel

• Гість
« Reply #256 : 12 Липня 2013, 21:14:05 »

Ну значит я психически не нормальный), дочитал ведь и бросил)
Оно конечно нудно и к первой половине думаешь нафига это переливание из пустого в порожнее, но как факт, помогает, правда и выбешивает не плохо.

Ти ж недочитав...
Так вот в чем проблема), ее дочитать нужно для начала)
« Останнє редагування: 12 Липня 2013, 21:16:12 від konunghmel »

Offline igorluk

• Эксперт
  • Розташування: Львiв
« Reply #257 : 12 Липня 2013, 21:58:39 »
Цитувати
Легкий способ бросить курить", Аллен Карр
а и не надо конца, там сам принцип имеет значение
я лично бросал по тому принципу, в принципе можно, если есть хоть какоя то (любая) причина кроме той что в книге.
вот где то было (найти не смог) что мужик пообещал жене, дык то и есть хороший "ступор"
и молодец, но всегда оно НО.

Offline Bizzy

• Эксперт
« Reply #258 : 12 Липня 2013, 22:13:09 »
До чого ці всі книжки та засоби, ще б кінське сциклиння пили в три години ночі під дубом по четвергах.
Ти або палиш , або ні. Або покинув, або ні. Вирішив - зробив- все! А то це шукання причин за та проти, способів покинути та розумних порад, довгі дискусії в яких всі залишаються при свому- це марнування часу.

Єдине що хочу зауважити, до тих хто ще не покинув- ставтесь з повагою до тих хто не палить- їм неприєне ваше смердіння і вони мають право цьго не нюхати.

Offline igorluk

• Эксперт
  • Розташування: Львiв
« Reply #259 : 12 Липня 2013, 22:26:59 »
Книжка хороша, як на мене дає певнi принципи. I смисл. Але не для всiх i кожного.
А за так без проблем - докторiв спитайте.
А проти так теж без проблем - докторiв спитайте.
I що? то виключно особсте рiшення.
Але то таки шкiдливо, а сосати вiскi чи куняк то корисно? Ну давайте перейдемо на кифiр i ряжанку...

Offline ja)d.

• Эксперт
  • Розташування: Kyiv
  • Забанен навсегда
« Reply #260 : 12 Липня 2013, 23:17:11 »
Єдине що хочу зауважити, до тих хто ще не покинув- ставтесь з повагою до тих хто не палить- їм неприєне ваше смердіння і вони мають право цьго не нюхати.

а я думав, що лише я про це пишу {))}

Мова – душа народу

Offline Bizzy

• Эксперт
« Reply #261 : 12 Липня 2013, 23:20:31 »

Але то таки шкiдливо, а сосати вiскi чи куняк то корисно? Ну давайте перейдемо на кифiр i ряжанку...

Як що ти пьеш цілий день( так само як і палиш)- тоді краще ряженка...
Нащо так перекручувати, всім же ж зрозуміло , що йдеться про залежність яка не є корисною а ні для свого організму, ані для здоровья оточуючих. Пьеш іноді алкоголь, у тебе з ним нормальні відносини - то які проблеми!? Але ж як що занадто... А абсолютна більшість курців не палить 3 цигарки на день, а пачечку.... А це вже занадто...

Offline Bizzy

• Эксперт
« Reply #262 : 12 Липня 2013, 23:25:18 »
а я думав, що лише я про це пишу {))}
Тепер я підтримую, бо мене стало дратувати коли люди палять пид твоїм вікном не питаючи в тебе дозволу. Проходячи повз, пихкають тобі в обличча "Прилуками", палят біля твоєї дитини( такого навіть я собі не дозволяв коли палив). Я вже навіть мав пару інцедентів з курцями з цього приводу.... Так що я не тільки пишу. :D

Offline joker-av

• Старожил
  • Розташування: Ровно
  • Кто понял жизнь, тот не спешит...
« Reply #263 : 08 Серпня 2013, 08:50:05 »
Цитувати
Борьба с курением и борьба всех против всех

После борьбы с курением закономерно должна появиться борьба с лечением. Почитайте аннотации с любому лекарству - там столько побочных эффектов вплоть до смертельных. Так что лекарства обязательно должны продаваться с предупреждающими надписями типа "Употребление этого лекарства может причинить вред вашему здоровью", "Лекарственная зависимость - убивает", "Эта прививка ведет к бесплодию" и т.п.
США даёт нам позитивный пример. Америка бросила курить, чтобы пересесть на антидепрессант прозак.
Какая чудесная перспектива. Бросай сигарету, переходи на колёса!
Давно замечено, что борцы с курением гораздо агрессивнее тех, кто употребляет табак.

Их логика проста: "Я хочу чтобы они не делали того, что мне не нравится..."
Людям не нравится:
- шум детей в самолете - вводят рейсы "чайлд-фри";
- запах духов - штрафуют за интенсивный запах;
в перспективе:
- человек хорошо одет и на дорогой машине - унижает мой статус - уничтожить машину и одежду;
- вонючий бомж - создает дискомфорт - уничтожить одежду и бомжа:
- машины под окнами шумят - уничтожить дорогу;
Экстремизьмом попахивает. Не правда ли? Так вот, тотальная борьба с курением - экстремизм высшей марки.
Надо выпускать только высоконикотиновые сигареты, чтобы с одной затяжки не хотелось курить часа два и проблема будет решена в корне. Что за проблема? Простейший дизайн без бренда, пачка из гнусного картона, термоядерные сигареты без фильтра за сущие копейки и усё - никто гламурно курить не будет, останутся только те, кто реально без этого не может обходиться.
Ой, а как же "наполнение бюджета", а "с кем же мы будем бороться" и прочие хлебные вопросы? Вот то-то и оно...

Offline LOM

• Активный участник
  • Розташування: киев
    • Мастерская Свадар
« Reply #264 : 08 Серпня 2013, 21:25:56 »
последний пост- рэспэкт и уважуха, я прекратил курить, но блин почему не оставить залы для курящих в кафе и пр., с остановками и другими общественными местами- согласен, но в местах где есть выбор дышать никотином или нет он должен все таки оставаться
svadar.com.ua

Offline Cynic

• Эксперт
  • Nihil habeo, nihil curo.
« Reply #265 : 09 Серпня 2013, 00:27:53 »
Давно не заглядывал в эту тему, так что прошу простить за ответы на древние посты...

пасивним курцям вони теж псують здоров'я.
Хм... Во вставке в "антикурительной" теме (Smart-шоу, ЕМНИП) промелькнули цифры о том, за сколько времени пассивный курильщик потребляет суточную  "дозу" активного курильщика. Точную цифру не помню, но что-то там в годах...  ;)

а от тих хто палить у під*їздах або на площадках- убивав би (__6).
Тех, кто курит что-то смердючее... (Хорошо помню диалог двух однокурсниц: - У тебя новый парфюм? - Нет! Новые сигареты.)

Кстати... есть два способа мирного сосуществования:
1. Взаимная толерантность к взаимным неудобствам.
2. Взаимная предусмотрительность - избегание создания неудобств ближним/окружающим.
Кстати, одно не исключает другого...  ;)

В очередной раз назревает желание бросить курить...  {sm}
Не откладывай на завтра то, что можно вообще не делать!

Offline ja)d.

• Эксперт
  • Забанен навсегда
« Reply #266 : 09 Серпня 2013, 10:47:03 »
пасивним курцям вони теж псують здоров'я.
Хм... Во вставке в "антикурительной" теме (Smart-шоу, ЕМНИП) промелькнули цифры о том, за сколько времени пассивный курильщик потребляет суточную  "дозу" активного курильщика. Точную цифру не помню, но что-то там в годах...  ;)

О, бачиш! Ще й цілу добову дозу на додачу хапаєш!

2. Взаимная предусмотрительность - избегание создания неудобств ближним/окружающим.

ой не часто таке буває - багато ж хто думає, що некурцям сморід диму і курця паралельний :)

Мова – душа народу

Offline Gesandt

• Об7459б1бО
  • Эксперт
  • Розташування: Кривий Ріг
  • ми завжди будемо там
« Reply #267 : 09 Серпня 2013, 13:15:50 »
За ответ № 263 - РЕСПЕКТИЩЕ!
Согласен на все 100%. Но сигареты дорожают и не ясно, за счёт чего и почему?! Качество того, что вместо табака не улучшается, скорее, наоборот. На сегодня я ровно 4 дня не курю. Из-за образа жизни курил в основном сигареты почти всегда на ходу. Надоело обагащать кого-то (затраты доходили до 100 гривен в неделю! За год боюсь и считать). Жаль, Zippo пылится, "играюсь" нею, но терплю. Когда-то бросал лет на 7-8, почти каждую ночь снилось, что курю "на нычке", аж пальцы пекли и просыпался в поту, снова начал. Надеюсь побить рекорд.
Желающим бросить скажу: наберитесь терпения и не позволяйте организму взять верх над своим "Я", себя не обманешь. Вчера немного выпил спиртного, не закурил, это прогресс!
Самотній Незкінченний Шлях

Offline Cynic

• Эксперт
  • Nihil habeo, nihil curo.
« Reply #268 : 09 Серпня 2013, 14:17:23 »
Ще й цілу добову дозу на додачу хапаєш!
:)

Не поленился, немного освежил память на тему того исследования пассивного курения:
Исходные данные для расчета - 6 непрерывно курящих человек в помещении 6 кв. метров и один некурящий с ними.
Результат исследований: чтобы получить то количество вещества, которое получает курильщик от одной сигареты, пассивному курильщику надо находиться в накуренной комнате не менее 100 (ста!) часов.

Допустим, что человек выкуривает сигарету за 6 минут.
Элементарная арифметика показывает, что даже в таких "сверхнакуренных" условиях пассивный курильщик получит в 1000 раз меньше вредных веществ, чем активный курильщик. А если учесть, что пассивный курильщик пребывает в накуренном помещении далеко не круглосуточно, да и не в настолько задымлённых, то становится совершенно очевидно, что опасность пассивного курения несколько (= преувеличена.

Т.е. риски вредных последствий пассивного курения ниже уровня значимых.

Кстати, в туже "кучку": по статистике - в семьях, где женщина - пассивный курильщик, продолжительность ее жизни в США на 2 года меньше обычной, но в Японии на 6 лет больше по сравнению с пассивно не курящими, в Ирландии - на 3 года больше.  (Не правда ли, что напрашивается вывод, что тут дело не в табаке?)

Таким образом, физическое влияние пассивного курения можно отбросить в урну. Остаётся только эмоциональное/психологическое.

ой не часто таке буває - багато ж хто думає, що некурцям сморід диму і курця паралельний :)
Точно так же, как некоторые водители маршруток считают, что пассажирам пофиг принудительное слушание "Радио Шансон", в то же время салоны обвешаны плакатиками с запретом говорить по мобильному...
Т.е. вопрос "мирного сосуществования" гораздо шире вопроса курения в общественных местах.
Не откладывай на завтра то, что можно вообще не делать!

Offline Blade

• Активный участник
  • Розташування: Львів
  • Не бойся если ты один, бойся если ты ноль!
« Reply #269 : 09 Серпня 2013, 15:15:29 »
Мені 28, вже не палю 2,5 роки. До того курив 3,5 роки, якщо все зібрати до купи(були перерви). Кинув в першу чергу через те, що захотів дитину! Дуже велику роль має мотивація! Я себе "заточив" дуже сильно і в мене вийшло кинути! Якщо розібратись, то в сигаретах до 20 грн. всередині сміття вимочене в якійсь хіматурі, ні смаку, ні запаху(я курив Данхіл і Парламент), а це далеко не той тютюн з якого починалась історія тютюнопаління {no}! Я це сміття курити не хочу, а справжній тютюн задоволення не з дешевих! Про шкоду для здоров"я я взагалі мовчу, в ютюбі є чимало роликів що тютюновий дим робить з легенями і не тільки!
Nemo me impune lacessit

Offline Gesandt

• Об7459б1бО
  • Эксперт
  • Розташування: Кривий Ріг
  • ми завжди будемо там
« Reply #270 : 09 Серпня 2013, 15:16:59 »
Очень даже убедительно! Особенно про мнение водителей маршруток! Ст?ит задуматься о том, КОМУ выгодно продавать сигареты и периодически поднимать цену.
Простите, но наверное это не по этой теме, так?
Самотній Незкінченний Шлях

Slonotop

• Гість
« Reply #271 : 09 Серпня 2013, 18:50:07 »
Уфф. Опанував всю тему, бо не люблю повторятися. Моя історія така, що безперервно палив років 10. Десь років 7 тому кинув взагалі без допомоги. Просто поїхав на море а цігарки залишив вдома, навмисно. Після цього не палив 5 років. Після тривалого стрессу розпочав наново, але задоволення це мені не приносило. Дружині не подобався запах, мені - відчуття у роті, та нервовий стан коли не можеш запалити вчасно. Подобалася тільки раняшня перша цігарка. Намагався кинути але в цей раз не виходило ні як.. Трохи меньш ніж рік тому взнав про електронні цігарки (чув і раніше, але вважав що то дурня). І випала нагода спробувати. Але не те що продають, а якісний кастом що можна придбати лише за інд замовленням. Після цього розпочалася моя карєра парільщика...
Плюси:
- нема запаху. Парю вдома і дружина не відчуває нічого;
- нема присмаку в роті;
- набагато дешевше ніж аналог, це при тому що мої девайси не ширпотреб;
- організм отримує нікотин але нема смол;
- отримую задоволення від смаку та процесу;
- легше переноситься перерва в парінні (як що батарея сіла, на приклад);
Мінуси:
Кинути це не допомогає. Хоча хтось і кидає.
- деякі повертаються на аналог, але мені, з першого дня використання є-сіг, аналог ну дуууже не до смаку.
Ось десь так.

Offline Fes

• Администратор
  • Эксперт
  • Розташування: Дніпро
    • НОЖиК
« Reply #272 : 09 Серпня 2013, 18:58:47 »
якісний кастом що можна придбати лише за інд замовленням.
Можна (сюди чи в приват) марку, адресу або посилання на "де замовити"?
"Я зранку випив самогону - бо в світі справедливості нема.."

Slonotop

• Гість
« Reply #273 : 09 Серпня 2013, 19:27:15 »
хм. В принципі можна будь яку інформацію якою я володію.    Але питання впирається у вибір моделі. Виробників, навіть в Україні, декілька. Що Ви виберете, в підсумку, мені не відомо. Але починати можу порадити з цього сайту : ekurilka.com.ua
Вся інформація і покупки звідти.
І конкретна відповідь на питання, у мене атомайзер, що обслуговується, від Perelesnik Є-бак. На батарейному блоці eVic. Замовив ще одну модель - Прометей. Поки чекаю черги. Як що Ви хочете спробувати, можу і серійні моделі порадити, на перший час. Раптом виявиться що Вам це не йде? Навіщо витрачати час та гроші. Спробувати можна грн за 450.
Ну і на будь які питання відповім в міру можливості. А взагалі можу і на попробувати дати щось із свого.

Offline ja)d.

• Эксперт
  • Забанен навсегда
« Reply #274 : 09 Серпня 2013, 19:57:31 »
Остаётся только эмоциональное/психологическое.

и обонятельное. Я понимаю, что найдутся люди, которым до лампочки, что посреди офиса сидит кто-то, кто вступил в кучу дерьма и не почистил обувь, но это скорее исключение. Другое дело, когда не ощущаешь этот запах.

- організм отримує нікотин але нема смол;

Виглядає, як відвертість наркомана. Щось типу "організм отримує ТГК" чи "організм отримує амфетамін"... )) які ж бідолашні, без нікотину вже ніяк ))

Мова – душа народу