Автор Тема: мистецтво самооборони ножем  (Прочитано 22868 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

Offline John

• Старожил
  • Розташування: Заставки Красилів Хмельницький
  • люблю любити
Re: мистецтво самооборони ножем
« Reply #50 : 20 Жовтня 2013, 13:39:21 »

У Хмільнику в кінці 90-их

Клас  ))). Сценарій для продовження Бригади  ()
Не потрібно побоюватися кінця свого життя, потрібно боятися того, що воно так ніколи і не почнеться.

koval

• Гість
« Reply #51 : 20 Жовтня 2013, 13:42:25 »
       Відповісти  пану Uliss  хочу запитанням. Якщо вас буде за штанку кусати собака то ви "обороняючись" будете:
а) терпіти поки вона втомиться і піде собі далі (можливо паличку ковбаски "московської" кинете їй);
б) постійно одягаєте 5 паштанів на такий випадок;
в) знаєте чарівні слова;
г) можливо інший варіант...

Offline Uliss

• Шлях, що може бути пройдено - не істинний шлях
  • Эксперт
  • Розташування: Глобине
  • Анархіст, соціопат, мізантроп
« Reply #52 : 20 Жовтня 2013, 14:12:28 »
Ти мене все одно не зрозумів. (( У мене претезії тільки до термінології. ;)
Иногда свет чернее тьмы. И даже ангелы в ужасе сторонятся его…

Offline Fes

• Администратор
  • Эксперт
  • Розташування: Дніпро
    • НОЖиК
« Reply #53 : 20 Жовтня 2013, 14:30:54 »
Цитувати
Самооборона или Самозащитаответные  {_26-} действия государства, юридического или частного лица, предпринимаемые для обеспечения своих прав, нарушенных нападением другого государства, юридического или частного лица.
Википедия
"Я зранку випив самогону - бо в світі справедливості нема.."

koval

• Гість
« Reply #54 : 20 Жовтня 2013, 14:54:37 »
    тепер уяснили. прошу вибачення за те що зрозумів не так.

Offline Shveik

• Бывалый
  • Розташування: Глобинський район - Міжгір'я
  • Memento mori
    • Memento mori
« Reply #55 : 20 Жовтня 2013, 15:09:25 »
З переляку навідь бабця ось таким девайсом

може посікти гопника на капусту  {))}
Або зробити йому пластику носа  {_20}
Головне в штани не накласти.
Одна моя знайома, постійно носить канцелярський ніж, причому разів зо два довелось використати. Правда до великої крові не дійшло, але першого разу пошматувала нападнику рукав, після чого той, побачивши (діло було надвечір, ще при достатньому освітленні) що дівка не зупиниться і може йому іще дещо відрізати, втік. Другого разу знайома, так як і Фес, проходячи по небезпечній ділянці тримала ніж в руці, а при наближенні потенційного нападника, висунула лезо. Чи гопник дохлий попався, чи може інша причина, але напад не відбувся.
Біда, коли людина раптом заходиться філософствувати - це завжди пахне білою гарячкою. (Йозеф Швейк)

Lingua Latina non penis canina.

Offline miron

• Местный
  • Розташування: Киев.обл.
  • ПревеД ножевеД
« Reply #56 : 20 Жовтня 2013, 18:10:25 »
Дали по щеке -подставь другую (челюсть становится на место  :D ). Искусно владеющий, искусно применив, искусно загремел по статье  :D Упираясь в фехтование, Вы программируете себя на его применение (извлечение в конф. ситуац.) Так что юному Арамису можно посоветовать изучать феню на перспективу  8-)

safety

• Гість
« Reply #57 : 20 Жовтня 2013, 18:13:08 »
Угм. Все кто пишет о том, что для того, что бы умело владеть ножом и мочь им защититься надо годы тренировок - знайте, что вы пишите откровенный бред. Это не моя точка зрения, это результаты столкновений всяких спортсменов с людьми вооруженными ножами. В результате таких стычек от действий каких-нибудь наркоманов спокойно гибли не то, что рядовые спортсмены, а чемпионы мира. Навык во владении ножом дает лишь дополнительный шанс его успешного применения, но не более того. Нож сам по себе может заменить годы тренировок. А пистолет десятилетия. :)
Что касается, того, что нож не может быть оружием самообороны, то в некоторых случаях это так. Например при столкновении двух физически равных противников, когда агрессор без ножа, а обороняющийся с ножом, в случае гибели агрессора, обороняющийся практически всегда будет привлекаться к уголовной ответственности, в диапазоне - умышленное убийство - превышение пределов необходимой обороны.
Вместе с тем применение ножа оправдано в случае массового нападения, нападения заведомо сильного на заведомо слабого. Нападения с оружием.

Offline miron

• Местный
  • Розташування: Киев.обл.
  • ПревеД ножевеД
« Reply #58 : 20 Жовтня 2013, 18:25:23 »
Ну скажем подлецы - остаются подлецами до конца!!! Если у него нет ножа, а у Вас есть, в дальнейшей развязке эпизода может оказаться, что нападавшим были ВЫ!!!И выручить Вас могут только порядочные свидетели. Старый развод:нарывались на п..ну, ессно отгребали, снимали побои писали заяву в мили-ю, вуаля качели с деньгами.

Offline Shveik

• Бывалый
  • Memento mori
    • Memento mori
« Reply #59 : 20 Жовтня 2013, 18:39:27 »
.....
Что касается, того, что нож не может быть оружием самообороны, то в некоторых случаях это так. Например при столкновении двух физически равных противников, когда агрессор без ножа, а обороняющийся с ножом, в случае гибели агрессора, обороняющийся практически всегда будет привлекаться к уголовной ответственности, в диапазоне - умышленное убийство - превышение пределов необходимой обороны.
.....

По каким критериям будет определяться физическая равность противников? Тем более, если один окажется трупом. Да и в случае такого исхода поединка, с ножом всегда окажется погибший  {wh} . Ну разве что будет полно свидетелей.
Біда, коли людина раптом заходиться філософствувати - це завжди пахне білою гарячкою. (Йозеф Швейк)

Offline ja)d.

• Эксперт
  • Розташування: Kyiv
  • Забанен навсегда
« Reply #60 : 20 Жовтня 2013, 19:36:35 »
Да и в случае такого исхода поединка, с ножом всегда окажется погибший  {wh}

и вообще - это суицид )) канешна)

Мова – душа народу

koval

• Гість
« Reply #61 : 20 Жовтня 2013, 21:19:30 »
     З ваших слів я зрозумів що при зустрічі з гопами ви витягуєте кримінальний кодекс і починаєте проповіді читати ))) ))) ))) {aaa} {aaa}
     Я правильно зрозумів?

koval

• Гість
« Reply #62 : 20 Жовтня 2013, 21:26:16 »
     напишіть тоді порядок дій в таких ситуаціях при якому всі були б щасливі :)
     форумчанам буде дуже пізнавально прочитати це... можливо вас і не розкритикують {gig}

Offline VSk

• Эксперт
  • Розташування: Киев
« Reply #63 : 20 Жовтня 2013, 21:32:26 »
Я правильно зрозумів?
Лучше, проще, дешевле и безопасней - научиться маскироваться.
Одна унция фактов говорит больше, чем тонна рассуждений. Мартин Ванби
Самая большая тюрьма, в которой живут люди, - это боязнь того, что подумают другие. Дэвид Айк.

Offline Al Gezlev

• Не беспокой людей об их религии.
  • Местный
  • Розташування: Крымская волость
« Reply #64 : 20 Жовтня 2013, 21:40:03 »
Угу. Как в сказке: при встрече с медведем - прикинуться мертвым. Мишка - понюхает и отойдет:).
Как же это нужно завоняться ... эта мысль не дает мне покоя с раннего детства ))).
« Останнє редагування: 20 Жовтня 2013, 21:41:29 від ortodocs »
" Настоящему индейцу завсегда везде ништяк ! " ("Ноль")
Никнейм Al Gezlev зарегистрирован!

Offline vagrant81

• Старожил
  • Розташування: Севастополь
  • Чтобы найти новый путь, уйди со старой дороги!
    • [url]http://vagrant81.fo.ru/[/url]
« Reply #65 : 20 Жовтня 2013, 22:02:48 »
Цитувати
З ваших слів я зрозумів що при зустрічі з гопами ви витягуєте кримінальний кодекс
В умелых руках - страшное оружие! :D
Fais se que dois adviegne que peut

Offline LOM

• Активный участник
  • Розташування: киев
    • Мастерская Свадар
« Reply #66 : 20 Жовтня 2013, 22:32:00 »
По  поводу серйозных тренировок, или скорее их не надобности, разницу между "пришить человека" и "умело провести оборону и самому не влететь за превышение" похоже не все видят. что бы нарику достать перо и вымахивать им ума и умения много не надо, а вот грамотно "отмахаться" от вооруженного, невоогруженного амбала, или "торчка", своры дибилов без стабильного навыка... сильно сомневаюсь. Наличие ножа не делает человека суперменом, тем паче если ему противостоит тоже "зубатый гражданин"
svadar.com.ua

Offline VSk

• Эксперт
  • Розташування: Киев
« Reply #67 : 20 Жовтня 2013, 22:47:07 »
Тема обмусолена на всех Форумах тыщу раз.
але напад не відбувся.
На это надеяться? Ну, очень смело, точнее безмозгло.
грамотно "отмахаться" от вооруженного,
Единицы из профи могут.
Одна унция фактов говорит больше, чем тонна рассуждений. Мартин Ванби
Самая большая тюрьма, в которой живут люди, - это боязнь того, что подумают другие. Дэвид Айк.

koval

• Гість
« Reply #68 : 21 Жовтня 2013, 01:31:29 »
     Ну так ви не мусольте, а напишіть ваш конкретний панацейний план дій в таких ситуаціях, а то цими "нелєпими" за це посадять за то положать "забембали".
     Бажанно з власним досвідом(якщо такий є).
     П.С. трошки нагадує як в дитинстві батьки кажуть "не біжи бо впадеш" і всі прекрасно знають що падати прийдеться рано чи пізно.

Offline novak

• Будемо жити!
  • Бывалый
  • Розташування: Тернопіль
  • Головне - не проспати своє життя.
« Reply #69 : 21 Жовтня 2013, 09:03:30 »
    Ну значить по закону біблії коли вам дадуть кулаком по писку зліва ви підставите щоб ще дали з права...
погано знаєте Біблію,
читайте:
Цитувати
39 А Я вам кажу не противитись злому. І коли вдарить тебе хто у праву щоку твою, підстав йому й другу.
(Матв.5:39)
Порівняли? У вас зліва, а в Біблії написано справа.
А тепер подумайте, про який удар йде мова, якщо переважна більшість людей - правші?
Підказую: про удар зневаги, зовнішньою стороною долоні.
Далі можна розвивати тему, але, думаю, ви вже зрозуміли, що тут не про раптовий напад бандюків-гопників йде мова, егеж?

Ніколи не здавайся! Вихід завжди є!

Offline ja)d.

• Эксперт
  • Розташування: Kyiv
  • Забанен навсегда
« Reply #70 : 21 Жовтня 2013, 09:07:21 »
по обстоятельствам. Когда и кошелек с айфоном отдать нужно, когда бежать что есть сил (но не забываем - человек, который не бегает регулярно, будет бежать не долго и, скорее всего, медленно + учитывайте обувь), когда по яйцам треснуть, если удобно (только памятуйте - ваш удар должен быть как последний раз в жизни, а для этого нужна сила). Но, в любом случае, иногда лучше подъехать маршруткой, на такси, или обойти стороной. Ну и думать головой - где лазишь, чего там лазишь и т.д.

Мова – душа народу

Offline novak

• Будемо жити!
  • Бывалый
  • Розташування: Тернопіль
  • Головне - не проспати своє життя.
« Reply #71 : 21 Жовтня 2013, 09:14:32 »
     З ваших слів я зрозумів що при зустрічі з гопами ви ...

Як часто ви зустрічаєтеся з гопами?
Я мав таку зустріч один раз в житті і тоді мені було десь років з десять.
Вибігли старші хлопці з кущів і забрали в мене всі гроші, 15 копійок. (в ті роки за ці гроші можна було купити морозиво).
Потім - не траплялося.
Може я не там живу, де ви (але ж ви теж з Тернополя), не там ходжу по ночах (таки правда, по ночах сплю), не в тих компаніях?
Про що мова, про яких таких гопників, які такі загрозливі ситуації йде мова, щоб до них цілеспрямовано готуватися?
Ситуація з моєю дружиною, яку я розповів, трапилася абсолютно раптово і непередбачувано, часу скористатися зброєю не було.
Коли я спитав її, чи носила б вона зараз ніж (пістоля), з розрахунку "а раптом знову?", то вона однозначно відповіла - ні! Вона розуміє, що при таких раптових ситуаціях скористатися зброєю шансу в неї нема. Більш того, якщо витягувати зброю при всяких там підозріннях на напад, то можна якраз накликати на себе біду, коли тебе підстережуть, щоб тюкнути по голові і забрати зброю (якщо це не канцелярський ніж, звичайно).
Тримати ж при розмові із незнайомими людьми в руці канцелярський ніж - ну, не знаю як це виглядатиме...
Ніколи не здавайся! Вихід завжди є!

Offline Shveik

• Бывалый
  • Memento mori
    • Memento mori
« Reply #72 : 21 Жовтня 2013, 09:38:25 »
.... при зустрічі з гопами ви витягуєте кримінальний кодекс і починаєте проповіді читати .....
     Я правильно зрозумів?

Коли це питання до мене, то ні. Віддаю перевагу відразу у вухо заїхати, або в око пальцем штрикнути. Неетично, зате дешево зручно і практично. Років майже 20 тому пробував і "проповіді читати". Не допомогло. Відлежався у лікарні. Після того випадку ніякої пощади агресору. І діє непогано. Хоча відтоді як попом став, гопники на мене не звертають уваги, уже 11 років точно.

.....
але напад не відбувся.
На это надеяться? Ну, очень смело, точнее безмозгло........

В описываемом случае, как раз было все наоборот. Нападение ожидалось и если бы оно состоялось, то канцелярский нож немедленно был бы пущен в ход.
Я писал выше.... Один раз и сам понадеялся, как итог - сотрясение, больница. Урок пошел впрок. Все последующие нападения (а их было 2, до 2002 года) нещадно отражались. Складник в сумке постоянно лежит, но до него дело не доходило. Причем я отнюдь не супермен и нисколько не тренирован. С 2002 года и по сей день затишье  :D .

Цитувати
Но, в любом случае, иногда лучше подъехать маршруткой, на такси, или обойти стороной. Ну и думать головой - где лазишь, чего там лазишь и т.д.

+100 .... а когда и приходится находиться-проходить опасной зоной, необходимо ожидать нападения и быть к нему готовым. Всякие там тренировки по самообороне имхо бессмысленны, так как в реальных ситуациях все обычно происходит совсем не так как на тренировке. На мой взгляд нужно тренировать не столько мышцы и технику, сколько мозги, чтобы правильно оценить ситуацию, не растеряться, не обосраться и принять правильное решение. Практически все единоборства отучивают от "подлых" приемов, а в уличной драке всегда "установка на уничтожение" и никто не смотрит бить ниже пояса, или нет  () .

Offline Курінний

• Старожил
  • Розташування: м.новомосковськ дніпропетровської області
  • національність-козак
« Reply #73 : 21 Жовтня 2013, 09:56:00 »
Ну хай "добряки" й не носять зброю(хоч умовно....бо пуш мабуть не можна нею назвати...)...а я носитиму, хоча б для того щоб ніколи не знадобилася !!!!!!!! це не важко... бо коли людина не маючи досвіда таких ситуацій каже що це не потрібно...-як би так сказати щоб не образити.. {23}ну не дуже адекватна чи що ?? Невже якщо цього не траплялося 20 років, то й не трапиться ніколи.? Я краще буду носити такі речі хоч 50 років для того щоб і не трапилося...тому й потрібно знати хоч приблизно-як це робити і коли , для того щоб вас ним же не... і усвідомлювати ЧИМ це може закінчитися для обох сторін !, тобто бути готовим для цього.Не важко його носити, доречі користуватися теж.Тут мабуть більш роль грає не те що -витяг і всі злякалися(хоча й це не треба відкидати)-а більш те що знатимуть -в кожного є ЩОСЬ , тому хто знає що в нього в кишені та голові, тому й ну його нахрін чіпати !!!!!!!!!!! Профі звісно це не спинить, ну то вже зовсім інше.   Тому я -ЗА !!!!
спочатку нас не помічають,потім з нами борються,а потім ми  перемагаємо!

Offline Shveik

• Бывалый
  • Memento mori
    • Memento mori
« Reply #74 : 21 Жовтня 2013, 11:16:10 »
Певна річ і я За. І носив би, поки мав силу ходити  {gig} . Було б що носити. А поки носити нічого, доводиться розраховувати на свої сили, бо з приводу тікати, уже не втечу.