З ваших слів я зрозумів що при зустрічі з гопами ви ...
Як часто ви зустрічаєтеся з гопами?
Я мав таку зустріч один раз в житті і тоді мені було десь років з десять.
Вибігли старші хлопці з кущів і забрали в мене всі гроші, 15 копійок. (в ті роки за ці гроші можна було купити морозиво).
Потім - не траплялося.
Може я не там живу, де ви (але ж ви теж з Тернополя), не там ходжу по ночах (таки правда, по ночах сплю), не в тих компаніях?
Про що мова, про яких таких гопників, які такі загрозливі ситуації йде мова, щоб до них цілеспрямовано готуватися?
Ситуація з моєю дружиною, яку я розповів, трапилася абсолютно раптово і непередбачувано, часу скористатися зброєю не було.
Коли я спитав її, чи носила б вона зараз ніж (пістоля), з розрахунку "а раптом знову?", то вона однозначно відповіла - ні! Вона розуміє, що при таких раптових ситуаціях скористатися зброєю шансу в неї нема. Більш того, якщо витягувати зброю при всяких там підозріннях на напад, то можна якраз накликати на себе біду, коли тебе підстережуть, щоб тюкнути по голові і забрати зброю (якщо це не канцелярський ніж, звичайно).
Тримати ж при розмові із незнайомими людьми в руці канцелярський ніж - ну, не знаю як це виглядатиме...