Автор Тема: Дооможіть підібрати/придбати фотоарапарт під предметну фотозйомку  (Прочитано 11514 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

Offline Mello

• Just do it
  • Активный участник
  • Розташування: Львів
    • Алмазные и эльборовые бруски
Ну а використовувати кітовий об"єктив - це обмежувати можливості до рівня, де навіть немало просунутих мильниць переплюнуть такий комплект.
Ходив у вчора дивитись на камеру nikon p7000. Я їхав із повною впевненністю,що буду її брати. Вона не із дешевих, відгуки про неї класні, знимки у мережі теж сподобались. Поцикавши її, зробивши декілька знімків бруска, а потім порівнявши із знімками на nikon d5100 із кітовим об'єктивом (спочатку без макро-лінзи, а потім із нею) - я прийшов висновку, що тут навіть немає, що думати. Звичайно якість на тому фотоапараті мене буде влаштовувати після переходу із телефону, але чи на довго? А шукати мильничку із новіших то вже по бюджету буде так само як і подібна дзеркалка.
15 тис на недорогі об'єктиви викласти не готовий. Готовий лише на дорогі.

Offline novak

• Будемо жити!
  • Бывалый
  • Розташування: Тернопіль
  • Головне - не проспати своє життя.
Ну тоді орієнтуйтесь у пошуках на AF-S NIKKOR 105mm f/2.8G Micro VR IF-ED ( ціна від 500 долларів) або  TOKINA 100/2.8 (більш бюджетний варіант). Ну а крім предметки ще ж захочеться знімати і більш віддалений навколишній світ, тоді настане черга зума теж десь від 500 долларів, якщо брати якісне.
І тут головне запитання: а ради чого це все? Для фоток на форумах та ін сайтах такого набору явно забагато, для перегляду фоток на екрані монітора - також. Може Вам неправильну мильницю запропонували?
Моя перша якісна мильничка Olympus C4000Z мала всього 4 Мп, була повільна, але в зйомці предметки я був нею повністю задоволений і це не тільки моє враження, бо багато-хто називав її "королем макро". Дзеркалка Олімпус Е-450кіт була гіршою для предметки, як не крути. Досі шкодую за тою мильничкою, вона просто вийшла з ладу від старості, відслуживши майже десять років.
« Останнє редагування: 03 Жовтня 2016, 18:57:27 від novak »
Ніколи не здавайся! Вихід завжди є!

Offline Mello

• Just do it
  • Активный участник
Може Вам неправильну мильницю запропонували?
Ну може й так. Для мене бар'єр, що усе це є дуже абстракто: "мильничка може фоткати краще", "може бути достатньо", "можна пошукати і зекономити" і т.д. Моя реальність заключається в тому, що я спробував досить хороший за відгуками фотоапарат і мав дурості спробувати напівпрофесійну техніку одразу порівнюючи кінцевий продукт. Так от я зараз реально знаю, що той фотоапарат (nikon d5100 із кітовим об'єктивом і макролінзою) робить дуже класні і якісні фото.
Щоб обрати найбільш оптимальний варіант потрібно порівнювати, як то кажуть, "не відходячи від каси".

Offline Brandon

• Местный
  • Розташування: Винница
Если Nikon 5100 с китовой оптикой вас устроил , то можете еще посмотреть в сторону 3000 серии.
Матрицы , если мне память не изменяет там одинаковые , оптика такая же , а стоит немного дешевлее.

Offline Mello

• Just do it
  • Активный участник
можете еще посмотреть в сторону 3000 серии.
Дякую за пораду. Подивлюся.

Offline seraotzt

• Moderator
  • Эксперт
  • Розташування: Одеса
А яка камера у Андрія?
А, затупив  {mem}, d5100 . Ну, так бери його, за 8к можна, здається  {23}
« Останнє редагування: 03 Жовтня 2016, 22:36:20 від seraotzt »

Offline Frederico

• Старожил
Nikon D5100, об'єктив 18-105mm, + при потребі макрокільце Marumi MC +4.

Offline seraotzt

• Moderator
  • Эксперт
Дякую  {con}. Ну, і кільце до тисячі  :).
Приволочив сьогодні d3100 додому. Так, чисто погратись. З китовим об'єктивом. Перше враження від 10 зроблених у кафешці кадрів - гарні портрети. Боке, всі діла  :). Ну, і предметне фото. Хоча автомат занадто відкриває шторку, треба в мануал переходити, бо мало глибини різкості. Ну, то таке  :) Поки не було часу нормально поклацати. Як награюсь - відпишусь тут.
 Може, він підійде ТС  :). Тим більше апарат не дуже дорогий (до 4к), і можна на заощаджені пошукати опику, бо після суперзуму трохи не вистачає отого збільшення  :). Треба ніжками  {))}
 Але це так, перше враження.

Offline Mello

• Just do it
  • Активный участник
А, затупив  {mem}, d5100 . Ну, так бери його, за 8к можна, здається  {23}
Та от шукаю якраз по сландо. Як запасний варіант можна розглядати отой що клацаєш зараз (d3100) ?

Offline seraotzt

• Moderator
  • Эксперт
Ну, різниця в якості фото очевидна  {))}. Але от по уніерсальності... Рано щось казати. Поклацаю, покажу фото. Але то, певно, вже не сьогодні  {sm}
У Радоживи є огляд на нього - подивись  {y}

Offline novak

• Будемо жити!
  • Бывалый
Може Вам неправильну мильницю запропонували?
Ну може й так. ... Моя реальність заключається в тому, що я спробував досить хороший за відгуками фотоапарат і мав дурості спробувати напівпрофесійну техніку одразу порівнюючи кінцевий продукт. Так от я зараз реально знаю, що той фотоапарат (nikon d5100 із кітовим об'єктивом і макролінзою) робить дуже класні і якісні фото.
Щоб обрати найбільш оптимальний варіант потрібно порівнювати, як то кажуть, "не відходячи від каси".

В даному конкретному випадку Ви зробили одну помилку: порівнювали два різних фотоапарати в умовах, в яких Ви не будете їх застосовувати.
Якщо Вам потрібен фотоапарат для фотографування предметки (а це і хороше світло і штатив) то який сенс робити висновок по кількох фотках, зроблених, як я зрозумів, нашвидкоруч, в магазині, та ще й з рук?
Ясна річ, що в цих умовах дзеркалка показала себе на голову краще, за рахунок набагато більшої матриці і більш вигідних режимів зйомки, вибраних її автоматом. Якщо ж фотки робилися при освітленні від люмінісцентних ламп (що характерно для магазину), то тут і говорити нічого. Порівнювати мильницю і зеркалку в таких умовах геть недоречно.
Якщо Ви плануєте фотоапарат, в основному, під предметку, для фоток в інтернет, то дзеркалка - це явний перебір, як на мене. Ясна річ, що бюджет в кожного різний, але для таких потреб, як в назві теми, вистачить хорошої мильнички за 1500-3000 грн + світло + штатив. Світло можна і самому зробити, а штатив більш-менш норм придбати вживаний за 1500 грн (+/-). І бюджет 5000 грн, заявлений на початку теми, буде навіть недоосвоєний  :)
Ну а тушка Нікона д5100 + бюджетний об'єктив 18-105 це вже мінімум 14000 грн.
До речі, в моєї мильнички С4000 від Олімпуса був об"єктив 33-96 з постійною діафрагмою 2.8 на всій фокусній відстані. Хто розуміє, той знає скільки коштує подібний об"єктив для дзеркалки.
Купуючи ультразум із хорошою оптикою (від супер макро до дуже великих фокусних) Ви отримуєте її як би бонусом. Але маєте набагато слабшу начинку, починаючи із матриці, що не дозволяє використати мильничку в якості репортажного фотика, в складних умовах зйомки, для виготовлення фоток для величезних фотографій і т.п. Але слабкі сторони мильнички можна цілком компенсувати при зйомці предметки. І, в додачу, отримати непогану камеру для зйомки на вулиці, при гарному освітленні, якщо ще є така потреба, з огляду на сматфони.
« Останнє редагування: 04 Жовтня 2016, 08:34:17 від novak »

Offline Mello

• Just do it
  • Активный участник
Пане novak, Ви говорите правильні речі, однак знову ж таки нічого конкретного. О ця вся абстракція мене і вводить у певний дисонанс. Я більш ніж переконаний, що можна придбати якусь мильничку чи якийсь ультразум і якось його налаштувати і отримувати фото навіть кращі ніж із дзеркалки та ще і грошей добряче зекономити. Я у фотографіїї новачок і тому ходити пів життя по барахолках і магазинах, щоб перецикати усі апарати і порівняти який кращий я просто немаю бажання і змоги.
Я так різко схилився на бік дзеркалки тому, що повторюсь, - спробував хороший за багатьма критеріями апарат, при тому ж б/у і за немалі гроші де якість фото була помірною (not bad). Можливо я би його узяв і не мучався б до сих пір і робив би собі хороші знімки, але побачив, що можна робити набагато кращі. Тест проходив на вулиці при денному освітленні.
Ну от порадьте, який на Вашу думку фотоапарат буде більш прийнятним ?

Offline sso

• Бывалый
Подарили зеркалку Olympus E-500, покрутил, помучился с этими навороченными настройками, плюнул, вытянул свою цифромыльницу ixus 75 успокаиваюсь.

Нет времени вникать в тонкости профессиональной фотосъемки.

Offline dimakole

• Старожил
  • Розташування: смт. Софіївка
а чим вона на автоматі відрізняється від мильниці на автоматі  {dr}  "наворочені настройки  " для ти хто хоче щось там контролювати, для усіх останніх є мастеркард  автомат. Хоча підозрюю. що треба включити автоісо десь там в глибині меню, щоб була повна мильниця.
Слава Україні

Offline novak

• Будемо жити!
  • Бывалый
Пане novak, Ви говорите правильні речі, однак знову ж таки нічого конкретного.
Я Вам давав посилання і на конкретну модель Соні по Львову і про більш просунуті ульразуми, які видає пошук по Львову на ОЛХ говорив.
Просто, я так бачу, що Вам ще просто треба визначитися що саме Ви хочете отримувати на виході (які знімки) і чи буде це камера суто для предметки чи ще для чогось. Скажімо, є моделі мильничок Кенон минулих років, які вже застарі по матриці, швидкості фокусування, але мають хорошу оптику, ручні налаштування і дуже добре підходять для предметної зйомки (ну, може ще портретів) при гарному освітленні. Втім, я вже сумніваюся чи варто Вам їх рекомендувати.

Offline Lopar

• Активный участник
  • Розташування: Киев
а чим вона на автоматі відрізняється від мильниці на автоматі
Повірте різниця дуже сильна. Професійний фотоапарат на автоматі - є ущербне явище. Якщо плануєте виключно автоматичні режими - мильниці це Ваше все і по якості фотографій і по ціні. Купуючи професійний фотоапарат потрібно ще на старті забувати про автоматичні налаштування...

Offline Mello

• Just do it
  • Активный участник
Втім, я вже сумніваюся чи варто Вам їх рекомендувати.
Як би там не було, я Вам дуже вдячний за увагу до моєї теми/потреби. Уже дійсно дуже прикипів душею до тієї моделі, що описував вище. Завжди хотів мати подібну техніку, дуже подобаються фотографії у макро та і взагалі якісні знімки. По мірі прогресування "хвороби" буду розуміти, що потрібно, а що не дуже.

Offline novak

• Будемо жити!
  • Бывалый
Mello, модель, до якої "прикипіли душею" це Нікон Д5100?
Вибір непоганий, що і казати. Якщо до нього взяти гарний макрооб"єктив, тоді і розкриються його можливості.

Offline Mello

• Just do it
  • Активный участник
Так, це Nikon D5100.
Відразу усі фішки я не куплю, але по трошки буду добирати. Зараз дивлюся на радянські об'єктиви типу Волна 9.

Offline novak

• Будемо жити!
  • Бывалый
Ну, якщо так, то Ви піймались  {gig}, бо це вже майже як хвороба (пошуки об"єктивів, перевірка, настройка і т.д.)
Подивився знімки Волни-9 на Ніконі Д40 і ще більше заповажав свою стару мильничку, шкода що таких більше не випускають, бо змінки там були не гірші.
Успіхів Вам!

Offline seraotzt

• Moderator
  • Эксперт
Ну як там епопея з камерою, закінчилась?  :)

Offline Mello

• Just do it
  • Активный участник
Наразі не придбав.
На сландо домомвився з продавцем, щоб вислав наложкою. Той погодився, та згодом пропав. Буду шукати у себе в місті.

Offline seraotzt

• Moderator
  • Эксперт
Погрався з D3100. Ну шо сказати. Хороша машинка, фотки по якості картинки кращі ніж у мого суперзума (ну, хто б сумнівався  {))}), але, але, але...
Потрібні навички  {y}. На вулиці ще куди не йшло (хоча деколи теж промахується, або спалах вмикає, ну то таке), а от з предметкою починається саме цікаве. Обов’язково потрібен штатив. Мені в користування дістався 2.5 кілограмовий штатив slik pro 580 dx. Афігенна річ  {_11}. Бо з рук - ну не знаю. В мене жодного нормального фото не вийшло (треба кидати пити  {))}). Обов’язково запастись терпінням - бо навіть режим Live Viev не відображає повного кінцевого результату, не кажучи вже про видошукач. А автоматом знімати скоріш за все не вийде  -). Постійна перезйомка і підлаштування може дуже швидко вивести з себе  :). Також важливе світло, і бажано на гнучких ногах, щоб можна було носити лампи, а не фотик  :).
 З переваг над суперзумом (крім оптики і матриці) - швидкий ручний фокус, що дозволяє менше косячити. Ширший діапазон чесних ручних настройок - але то вже треба розбиратись. Можливість знімати в РАВ (можна витягнути нормальну якість з начебто запоротого фото).
 Недоліки - важкий, зараза  {))}. А вкомплекті зі штативом протаскав пів-дня по місту - відчувається  :). Китовий об’єктив змушує ходити ніжками і підходить не для всіх фото. Треба шарити в налаштуваннях  :)

Скоро приберу до рук Сanon 7d з біноклем 55-250 мм , ото вже точно награюсь  {))}

Offline Mello

• Just do it
  • Активный участник
Ну супер  {_11}
Тут однозначно потрібна практика. Можливо навіть є зміст походити на курси по фотографії.
З рук фотграфувати це мабуть щось схоже до пострілу із рушниці  - прктикуйся бльше і все виде, затримуй подих )