Хлопці, мені пропонують ось таку модель, що "тягне" навіть ноутбуки. Хто-небудь, що-небудь чув про цю модель? Може, хтось уже користується?
https://promate.com.ua/ua/p1607109116-umb-promate-powermine.html
Переніс питання з сусідньої.
І відповім.
Ні, таким не користуюсь. І точно не понесу такі гроші продавцеві.
Та маю у користуванні старенький (10 років точно) повербанк з виходом на ноутбук. Має вихід ЮСБ, звичайний, вихід з перемиканням 16 або 19 вольт і вхід для зарядки 15-25,5В/2...4А. Ємність - 20А*год. Має у нутрощах платку перетворювача/контролеру і три "кульочки" літію по 6600мА*год, ввімкнених послідовно.
Мене влаштовує. Працює. Може за роки єксплуатації ємність і впала, та мені зараз вистачає, щоб в умовах відсутності електрики рази чотири зарядити смарт.
І хочу зауважити про наступне.
Вага мого девайса - 580 грам. Може прогрес пішов кудись далеко вперед, та не на багато, бо в часи, коли я придбав той акум, панас робив топові 18650 по 2900, а зараз максимум 3400. По посиланню вага коробочки 700г. Рахуємо: мій - 580/20А*год=29г/А*год, по посиланню - 700/38=18,4г/А*год. 29/18,4=1,576. Своїй коробочці я вірю. Але в мене літій запхано у досить цупкий корпус. Звідси висновок - або дурять на відсотків 30 мінімум, або дурять трошки, та при цьому корпус у девайса по посиланню з товщиною стінки - аби купи держалось.
Ще. Зарядити нормально можна той девайс тільки від адаптера ЮСБ тип "С" з підтримкою 20В/5А. Тобто - до бюджету додаємо ще блок живлення, от зовсім не дешевий. Від звичайного 5В воно заряджатись буде тиждень. А зачепити щось інше не вийде, бо розумний "Power Delivery USB-C порт".
Висновок особисто на мою думку -

. Дорого, не універсально, складнощі з заряджанням в "польових умовах", не факт, що є заявлена ємність.