Автор Тема: про повербанки  (Прочитано 1121 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

Offline break

• Старожил
  • Розташування: Київ, передмістя
  • Поки сонце зiйде - роса очi виїсть(с)
про повербанки
« : 12 Грудня 2022, 08:37:16 »
Хлопці, мені пропонують ось таку модель, що "тягне" навіть ноутбуки. Хто-небудь, що-небудь чув про цю модель? Може, хтось уже користується?
https://promate.com.ua/ua/p1607109116-umb-promate-powermine.html
Переніс питання з сусідньої.
І відповім.
Ні, таким не користуюсь. І точно не понесу такі гроші продавцеві.
Та маю у користуванні старенький (10 років точно) повербанк з виходом на ноутбук. Має вихід ЮСБ, звичайний, вихід з перемиканням 16 або 19 вольт і вхід для зарядки 15-25,5В/2...4А. Ємність - 20А*год. Має у нутрощах платку перетворювача/контролеру і три "кульочки" літію по 6600мА*год, ввімкнених послідовно.
Мене влаштовує. Працює. Може за роки єксплуатації ємність і впала, та мені зараз вистачає, щоб в умовах відсутності електрики рази чотири зарядити смарт.
І хочу зауважити про наступне.
Вага мого девайса - 580 грам. Може прогрес пішов кудись далеко вперед, та не на багато, бо в часи, коли я придбав той акум, панас робив топові 18650 по 2900, а зараз максимум 3400. По посиланню вага коробочки 700г. Рахуємо: мій - 580/20А*год=29г/А*год, по посиланню - 700/38=18,4г/А*год. 29/18,4=1,576. Своїй коробочці я вірю. Але в мене літій запхано у досить цупкий корпус. Звідси висновок - або дурять на відсотків 30 мінімум, або дурять трошки, та при цьому корпус у девайса по посиланню з товщиною стінки - аби купи держалось.
Ще. Зарядити нормально можна той девайс тільки від адаптера ЮСБ тип "С" з підтримкою 20В/5А. Тобто - до бюджету додаємо ще блок живлення, от зовсім не дешевий. Від звичайного 5В воно заряджатись буде тиждень. А зачепити щось інше не вийде, бо розумний "Power Delivery USB-C порт".
Висновок особисто на мою думку -  #8 . Дорого, не універсально, складнощі з заряджанням в "польових умовах", не факт, що є заявлена ємність.

Offline Nehai

• Don't buy a rifle, own a MAUSER.
  • Global Moderator
  • Эксперт
  • Розташування: Київ - Бровари - Шостка
Re: про повербанки
« Reply #1 : 12 Грудня 2022, 09:56:22 »
Тему переніс у розділ, що більш відповідає суті.
По темі.
Раніше павербанками не користувався.
На початку жовтня прикупив собі Power Bank Xiaomi Redmi 20000mAh 18W
Саме в Алло і купував, лише тоді він коштував 1599, зараз 2199  (_19). Нехіло так, приймаючи до уваги, що і $, і € курс майже не змінили з того часу.
Я задоволений - у мене два смарти: Xiaomi MiMax 3 та Poco M3, та + жінчин Xiaomi Redmi 9 (здається такий номер  {dr}) заряджає і ще лишається.  Це якщо за раз всі телефони майже сіли. А якщо потроху, то вистачає на пару днів.
На павербанк для ноутбука рота не роззявляю, бо у мене HP з напругою аккумулятора 19,5 В, а такі павербанки коштують дуже дорого.  {sm}

У майстерні лежить старий дочкин павербанк, Xiaomi NDY-02-AN на 10000 мАг. Не працює. При цьому велика вірогідність, що аккумулятори там у нормі. Я там з пару років тому припаював штекер miniUSB бо тупо відпав. Тоді аккуми були нормальні. Поки не знаходжу в собі моральних сил, щоб розібрати і полізти в схему... Скоріше за все що там щось із електроніки гігнулось...
Москаля ху@ч в голову! Господь відділить агнців від козліщ.
Nehai's stabwood&bone
Сергій Одіяненко in Fasebook

Offline Fes

• Администратор
  • Эксперт
  • Розташування: Дніпро
    • НОЖиК
« Reply #2 : 12 Грудня 2022, 11:23:00 »
Маю бустер (пуско-зарядний пристрій для авто) точно такий - тиць, тільки з іншою назвою   :D
Був придбаний на Алі 3 роки тому десь за 800 грн (проглянув сьогоднішні ціни в Україні -  {_07} (00))
Неодноразово заводив бус (дизель, тобто з прогрівом свічок самашечим током) - вистачає мінімум на три пуски, і це при холодному двигуні і розрядженому акумі.
Ноут тягне, скільки - не знаю, бо довго працювати на ньому не пробував. Заряджав смарти одразу два - індикатор показував чверть розряду. Штука файна, але на мою думку - як повезе з виробником. Мені повезло  :) Ну і на додачу в ньому є досить потужний ліхтарик, аварійка, склобій і ніж для перерізання пасків безпеки
"Я зранку випив самогону - бо в світі справедливості нема.."

Offline gogakot

• Бывалый
  • Розташування: Днепропетровск
« Reply #3 : 12 Грудня 2022, 11:24:47 »
Трохи доповню тему.
Були придбані пара повербанків Duracell
https://epicentrk.ua/shop/mplc-batareya-mobil-na-duracell-umb-3350-mah-black-copper-1ed74b4a-9f13-60d0-b390-9d0705ceca03.html?gclid=CjwKCAiAv9ucBhBXEiwA6N8nYL43nY27-YphZJzN0oISdaQnX53sa-tTKRtuXP1tnIaYadoMV9A9VxoCaPEQAvD_BwE

Ось такі (посилання наведене лише для демонстрації зовнішнього вигляду).
Для чого?
Використання у якості джерела для нічної підсвітки. У цей повербанк вставляється USB-світлодіодна лампа для підсвічування ноута. Є такі маленькі, ось такого типу
https://bt.rozetka.com.ua/340048366/p340048366/

Використовуються у коридорі, або у ванній кімнаті - для підсвічування вночі, коли немає світла. Такі лампи споживають дуже мало енергії, висаджують вказаний повербанк десь за 24 або більше годин безперервного освітлення.

Це так, як варіант саме для організації резервного освітлення. Смартафони не заряджав, нічого не пораджу.

Offline Shveik

• Бывалый
  • Розташування: Глобинський район - Міжгір'я
  • Memento mori
    • Memento mori
« Reply #4 : 12 Грудня 2022, 12:11:31 »
Купив у серпні такий https://kremenchug.prom.ua/ua/p1715989826-power-bank-awei.html  (10000). Правда тоді купляв за 400грн. Звичайно китайський мотлох, але вистачає на 3-3,5 зарядки Самсунга А80.
Сам павербанк, якщо зі світлом напряг, заряджаю в машині.
Біда, коли людина раптом заходиться філософствувати - це завжди пахне білою гарячкою. (Йозеф Швейк)

Lingua Latina non penis canina.

Offline Fes

• Администратор
  • Эксперт
    • НОЖиК
« Reply #5 : 12 Грудня 2022, 12:19:03 »
А чому тоді мотлох якщо працює і відповідає характеристикам? (Навіть перевершує, бо 3 зарядки акума 3700мАг це 11100 а не 10000 заявлених)
Чи апріорі все китайське мотлох не зважаючи на якість? (нагадаю - китайці в космос літали ;))

Offline Buzzer

• Бывалый
  • Розташування: Kiev
« Reply #6 : 12 Грудня 2022, 14:14:00 »
Я останнім часом все більше схиляюсь до того, що павербанк має бути "розбірним", якщо можна так сказати. Маю на увазі, щоб була можливість дістати/вставити окремо елементи (віддаю перевагу 18650) та перевірити/зарядити/замінити окремо кожен з них. В іншому випадку - або морочитись, розбирати і т.д., або - викинути, якщо навіть один із елементів "здохне".
P.S. Керуючись в т.ч. і цим принципом {))}, замовив сьогодні собі ось таку приблуду: EVERTON RT-907 - тиць.
Ліхтар, виносні лампи, радіо, павербанк,... - і все це на 18650. Приїде, буду тестувати.
P.P.S. Про ненажерливість бариг і динаміку роста ціни (навіть протягом доби) краще промовчу... #8

Offline Fes

• Администратор
  • Эксперт
    • НОЖиК
« Reply #7 : 12 Грудня 2022, 14:32:59 »
Встромлю й свій п'ятак.
Так от - розібрати можна ВСЕ! Без виключення, навіть "не розбірне" - перевірено багаторічною практикою.
Але є одне "але", зараз поясню.
Приклад - акум для мого сучкоріза. Той акум раптово перестав і працювати, і заряджатись. Розібрав - тих самих 18650 аж 12 штук. Найдешевші (12 шт) коштують більше 2 тис. грн. Часом набагато більше. Плюс морока з заміною. Новий блок - 1700-1800 грн і ніякої мороки
В моєму випадку просто відпала неякісна пайка, підпаяв - і все стало гуд.
Висновок - розбирати й дивитись треба все до того, як викидати й шукати заміну.

Offline Shveik

• Бывалый
  • Memento mori
    • Memento mori
« Reply #8 : 12 Грудня 2022, 15:26:28 »
А чому тоді мотлох якщо працює і відповідає характеристикам?
Не довіряю я китайцям і завше чекаю неприємних несподіванок. Скоріше за все мені в даному випадку просто пощастило. Поки що працює як треба, але всеодно сумніви не полишають. Занадто все добре.  {23}
Біда, коли людина раптом заходиться філософствувати - це завжди пахне білою гарячкою. (Йозеф Швейк)

Offline Fes

• Администратор
  • Эксперт
    • НОЖиК
« Reply #9 : 12 Грудня 2022, 16:18:53 »
Зрозуміло. "Працює добре, характеристикам відповідає, але все одно мотлох і гівно". Підґрунтя - тому, що Китай, все інше - до дупи.
Залізобетонна логіка, дуже схожа на кацапську типу "України ніколи не існувало, її придумав Ленін, а Крим був подарений Україні в честь 300-річча возз'єднання України І Росії". Те, що саме Росії в 1654 році не існувало (вона з'явилася тільки в 1721) нікого не бентежить. Теж залізобетонна логіка  {))}
А нічого, що твій Самсунг також китайський? І комп, на якому ти пишеш про китайський мотлох, теж китайський? Несподіванок вже дочекався, чи ще чекаєш? Сумніви весь час спокою не дають? ;) Важко тобі, мабуть, з цим жити... Співчуваю...  :D

Offline Shveik

• Бывалый
  • Memento mori
    • Memento mori
« Reply #10 : 12 Грудня 2022, 17:56:47 »
З описаними тобою приладами, неприємні несподіванки були і не раз. Поки вдавалось ремонтувати своїми руками  {sm} .
А от з кацапами мене порівнювати не треба, навідь при наявності такого  {))} смайлика.

Offline влад-ч

• Эксперт
  • Розташування: Чернигов
  • 063 71-68-263
« Reply #11 : 12 Грудня 2022, 21:12:24 »
Я останнім часом все більше схиляюсь до того, що павербанк має бути "розбірним", якщо можна так сказати.
Собі такой взяв:   https://070.com.ua/ua/product/2-v-1-power-bank-zarjadnoe-ustrojstvo-soshine-e4s-1-2x18650-11-1056
Плюси компактність та можливість завжди поставити заряджені акумулятори, якщо нема можливості підзарядити.

Offline Fes

• Администратор
  • Эксперт
    • НОЖиК
« Reply #12 : 12 Грудня 2022, 21:57:40 »
Поки вдавалось ремонтувати своїми руками
Ти майстер з електроніки? {_07} Вражений, знімаю капелюха =)
з кацапами мене порівнювати не треба
І гадки не було порівнювати тебе з цими підорами. Я порівнював лише логіку, яка власне не є логікою, а всього лише безпідставним переконанням, тобто елементарним забобоном.
Жити поняттями 90-х - початку 00-х років не вважаю розумним, але то таке..
Китай тепер виробляє досить гарну і надійну продукцію, більшість іменитих брендів мають виробництво саме в Китаї. Тіж акуми та зарядні пристрой, рекомендовані в сусідніх темах - ВСЕ Китай. Мій маленький кишеньковий фотік працює вже 14 років без питань, і один з акумів РІДНИЙ і досі живий. Китай. Вдома 7 ноутбуків і купа причандалів до них - всі Китай, проблем не було окрім морального старіння. Клава, на якій я зараз друкую (бездротова) - живе восьмий рік без будь-яких питань. Звісно Китай. Можу ще навести купу прикладів. 
І що - все мотлох?  {_07}
Втім не моє діло тебе переконувати, просто зачепило "все гуд, але мотлох". Вибач...

Offline Kirill66

• Активный участник
  • Розташування: Донецк-Краматорск
  • Слушать и слышать вещи разные.
« Reply #13 : 12 Грудня 2022, 22:36:04 »
До речі, мені вже сказали, що для мого ноуту той п/банк може і не підійде. У п\банка потужність на виході-130W а на зарядному мого Лєново-135W. Треба п\банк купляти с  запасом хоча б 140-145W.
« Останнє редагування: 12 Грудня 2022, 23:03:42 від Kirill66 »
"Трубка табака, выкуренная натощак в сырое и дождливое утро, составит быстрое и единственное лекарство от всех болезней".
"Наставления к сохранению здоровья".Англия.1613год.

Англичане говорят,приоритеты могут меняться от характера жены, породистости коня и качества трубки

Offline ukt

• Старожил
  • Розташування: днепр
« Reply #14 : 13 Грудня 2022, 01:20:06 »
У самого пауэрбанк на пять банок 18650. Корпус условно разборный (на внутренних защёлках, я их немного подрезал так что при желании можно его разобрать). 18650 там не под распайку а расположены подпружиненно и можно поставить не все пять банок, а к примеру меньше- 4-3-2-1.. Три юсб выхода 1?1?2А. Есть фонарик в виде корпусного 5мм. светодиода с тремя режимами ("сильный", слабый и мигалка), светит само собой не особо сильно, но подсветить/читать вполне хватает, при этом весьма экономичный- в сутки непрерывного свечения садит на 1-2% если пауэр заряжен на 100%. Как-то проверял- так надоело смотреть как не меняется процент заряда. Есть экранчик- на нём отображается % заряда и сколько ампер выдаёт в данный момент на порт (1-2А). Заряжается от микроюсби разьёма через зарядку от телефона. Сейчас там стоят б/у банки из старого ноута. В целом- я им вполне доволен.

Offline Shveik

• Бывалый
  • Memento mori
    • Memento mori
« Reply #15 : 13 Грудня 2022, 06:48:36 »
Ти майстер з електроніки?
Ну... майстер це сильно сказано, але дрібний ремонт в окремих випадках під силу. Зазвичай коли хтось із знайомих збирається щось викидати, я забираю те собі. Так, рік тому до мене попав Canon MP210, який кілька років валявся несправний у знайомого. А я мав несправний Canon IP1500. Вдалося з двох скласти МР210, бо в ньому згорів блок живлення, а у мого мізки. Правда блоки там не зовсім схожі, але тим не менш працює по ці пори.
Можу ще навести купу прикладів. І що - все мотлох?
Згоден. В останні роки Китай став значно краще, хоча наприклад у мене зараз лежить зо два десятки їхніх ліхтариків, більшість із яких пропрацювала 2-3 місяці.

Offline Nehai

• Global Moderator
  • Эксперт
« Reply #16 : 13 Грудня 2022, 09:49:59 »
"Китай - гімно & Китай - хороша продукція" - розмова ні про що!
Китай буває різний. {aaa}
Є брендовий, типу тих же Xiaomi, Huawei чи Meizu, які не дешеву продукцію випускають, але якісну.
А є маловідомі "сунь хуй чаї", або зовсім ноунейм, які збираються в китайських підвалах і є дешевим гімном
Є і третя категорія: імениті бренди, що мають виробництво в Китаї: Motorola (смартфони випускаються виключно на китайських заводах), Bosch, Husqvarna, Bushnell, Metabo, Apple... Список можна продовжувати до безкінечності. І китайська Хуска, наприклад, нічим не гірша за шведську.
Або той же стаброзчин Resinol 88, яким я користуюсь для стабілізації (наряду з американськи Cactus Juice). Бренд німецький, фірми Loсtite, а хімію роблять в Китаї...
95% ноутбуків випускаються саме в Китаї.
Мій налобний ліхтар TustFire китайський і куплений з Китаю -  {_11}
........
Вибирати треба самому.

Павербанки, наприклад, я купую виключно Сяомі. Собі, дочці вже два купував - якісні і відносно недорогі... В порівнянні з павербанками Varta, наприклад, які робляться в тому ж Китаї, але коштують вдвічі дорожче.
Nehai's stabwood&bone

Offline break

• Старожил
  • Розташування: Київ, передмістя
  • Поки сонце зiйде - роса очi виїсть(с)
« Reply #17 : 13 Грудня 2022, 11:20:37 »
Кожен третій на цій планеті - китаєць. То ж не дивно, що все клепається там.
З приводу якості. Або купуємо щось "брендове" і віримо, що воно хороше (а воно досить часто так і є). Або передивляємось купу інформації і купуємо щось зібране у дворі дядечка Ляо. Що за користувацькими параметрами не гірше якогось хаувей чи сяомі. Виглядати при цьому девайс може "пан сам склепав", та працювати. І коштувати 30% від бренду. Та часто такий підхід - рулетка.
Ну і третій варіант, стосовно повербанків, - купуємо платку контролера, вибираємо акуми і пхаємо все в дизайнерську коробочку. Коштуватиме при якісних компонентах не дуже дешево та матиме ті параметри, що ви хотіли.

Offline влад-ч

• Эксперт
  • Розташування: Чернигов
  • 063 71-68-263
« Reply #18 : 13 Грудня 2022, 13:12:52 »
В останні роки Китай став значно краще, хоча наприклад у мене зараз лежить зо два десятки їхніх ліхтариків, більшість із яких пропрацювала 2-3 місяці.
Якої цінової категорії?
В мене за багато років лише одна зебра вмерла через пару місяців після покупки, поміняли по гарантії, а так ліхтарі купував, користувався і продавав як правило, коли щось нове хотілось.

Offline GudVin.ok

• Участник
  • *
  • Розташування: Украина Кропивницкий
« Reply #19 : 21 Грудня 2022, 10:51:15 »
[quote author=Nehai
У майстерні лежить старий дочкин павербанк, Xiaomi NDY-02-AN на 10000 мАг. Не працює. При цьому велика вірогідність, що аккумулятори там у нормі. Я там з пару років тому припаював штекер miniUSB бо тупо відпав. Тоді аккуми були нормальні.
[/quote]
Была такая же проблема, батареи норм, заряжаются, полный заряд а назад не отдаёт. Не стал заморачиваться с проверкой электронной платы, просто нашёл в нете такую же новую плату за 150грн. Купил и поменял на банке и всё заработало
Історія-це не істина. Це розповідь, що відображає позицію автора.

Offline Nehai

• Global Moderator
  • Эксперт
« Reply #20 : 21 Грудня 2022, 12:25:35 »
А які хоч "координати" забивати для пошуку тієї плати?.. (_23)
Чи просто "плата павербанку 10000 мАг"? {dr}
Nehai's stabwood&bone

Offline ukt

• Старожил
  • Розташування: днепр
« Reply #21 : 21 Грудня 2022, 12:55:33 »
Кстати в тех же магазинах радиотоваров энти платки для сотворения пауэрбанков лежали рядом с платками для сотворения зарядок для лития. Цену не знаю- мне не надо было. Видел с экранчиками были и нескольких типов. И корпуса у них были под литий. Как именно сейчас- хз так как народ всё судорожно выгребает.

Offline GudVin.ok

• Участник
  • *
  • Розташування: Украина Кропивницкий
« Reply #22 : 21 Грудня 2022, 15:27:24 »
А які хоч "координати" забивати для пошуку тієї плати?.. (_23)
Чи просто "плата павербанку 10000 мАг"? {dr}
http://new-mag.com.ua/index.php?route=product/product&product_id=563 Я покупал здесь
Історія-це не істина. Це розповідь, що відображає позицію автора.

Offline Shveik

• Бывалый
  • Memento mori
    • Memento mori
« Reply #23 : 21 Грудня 2022, 21:21:47 »
Якої цінової категорії?
Від 20 до 80 грн.

Offline Fes

• Администратор
  • Эксперт
    • НОЖиК
« Reply #24 : 21 Грудня 2022, 21:38:54 »
Дивно що взагалі щось з них працювало...